Kerstkaart met transparante oplegkaart

Kerstkaart met een leuk en apart detail

Vandaag heb ik nog wat leuke kerstkaarten voor jullie. Ik zag een video van Jennifer McGuire, ik ben al heel lang geabonneerd op haar YouTube kanaal. Ze maakt voornamelijk kaarten en heeft vaak hele leuke en aparte kaarten die ze laat zien. Nu liet ze zien hoe je heel gemakkelijk kunt stempelen op doorzichtig plastic. Normaal als je gaat stempelen op Mica is dat best lastig. Het droogt soms niet goed op, je kunt het niet altijd verwarmen met je heattool om het op die manier te drogen. Zij had uitgevonden hoe je wel heel gemakkelijk en met een super resultaat kon stempelen op doorzichtig plastic…Mica…

Jennifer gebruikte lamineerfolie waar ze aan de binnenkant op ging stempelen en daarna deed ze de folie door haar lamineerapparaat en de stempel was goed beschermd. Kon niets meer mee gebeuren. Nou dat wilde ik natuurlijk zelf ook wel eens uitproberen…

Ik ging dus aan de slag met een leuke stempel van Studiolight en Stazon inkt omdat ik weet dat je met Stazon inkt op vele ondergronden kunt stempelen. Het is ook de inkt die ik erbij pak als ik op vellum ga stempelen bijvoorbeeld. Stazon is voor alle ondergronden geschikt.
Of er nog andere inkten zijn? Ik weet het niet…ik gebruik alleen Stazon. De meeste inkten drogen niet op gladde oppervlakten die niet poreus zijn.

Ik ben nog steeds druk bezig met kerstkaarten maken…ik moet toch eens even een keer gaan tellen hoeveel ik er nu heb. Of ik er dit weekend nog wat bij moet maken…of dat ik er genoeg heb… Ik vind het maken van Kerstkaarten gewoon heel leuk om te doen, door alle omstandigheden ben ik er dit jaar ook later mee begonnen dan normaal. Ik maak ook altijd kaarten die ik nog verkoop…maar dit jaar niet…volgend jaar maar weer eens kijken…

Maar hoe leuk ik het ook vind…ik wil er kan er niet al te veel tijd aan besteden. Het moeten dus snelle kaarten zijn, maar ze moeten wel iets aparts hebben. Geen standaard kaarten in ieder geval.

Het was weer een week vol met vallen en opstaan…ik was af en toe zo druk met van alles regelen dat ik mijzelf voorbij liep. Dan ging mijn kaarsje weer ff uit en moest ik even bijkomen. Dan merk ik wel hoe slecht mijn conditie is en dat ik nog een lange weg te gaan heb. Maar ja…soms moet je gewoon even je tanden op elkaar zetten…dan moet je door. Ik wil zoveel…maar dat lukt natuurlijk nog niet…ik vind het wel heerlijk om tussen alles door weer een beetje te freubelen. Niet alleen Kerstkaarten hoor…ik vind het vooral heel leuk om met aquarelverf te werken. Van die losse bloemen die doorlopen…zodat ik kan leren te mengen en het werken met verschillende technieken. Ik zoek daarover ook video’s op YouTube zodat ik het na kan doen en dan hoop ik het in mijn vingers te krijgen.

Dat is mijn manier om nieuwe dingen te leren. Als ik het zie hoe ze het doen snap ik het gewoon iets beter en kan ik het zo nadoen. Als je het dan heel veel doet ga je vanzelf een techniek en stijl ontwikkelen die het best bij je past. Maar dus eerst vooral veel oefenen. Dat roep ik ook altijd…je kunt niet iets zomaar heel goed doen…je moet ergens beginnen en dan door het heel vaak te doen wordt je vanzelf beter. Leg vooral in het begin die lat niet zo hoog, het is vaak maar papier waar je op aan het oefenen bent. Dus gaat het mis…papier heeft ook een achterkant zeg ik altijd…ook daar kun je op oefenen. Je hoeft er niet gelijk grote en prachtige projecten mee te maken. Dat kun je later nog wel doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *