Kerstkaarten met het Action Luxe Paper Block

Met 1 block kun je vele kerstkaarten maken

Deze keer weer iets op verzoek…iets wat ik niet thuis had…maar al vele keren mee in de handen gestaan. Dus snel maar weer naar de Action en nog 3 van deze leuke papier blokken gescoord. Ik ben er heerlijk mee aan de slag gegaan en heb er een aantal voorbeeld kaarten mee gemaakt. Ik heb 1 van de kaarten ook gefilmd en dat is een platte shaker kaart geworden.

Maar natuurlijk kun je veel meer met zo´n blok doen…laat de komende weken nog wel wat zien… Natuurlijk kun je ze gebruiken om leuke Kerstkaarten mee te gaan maken en dat hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn om daar leuke kaarten mee te gaan maken.
Je bent alleen de basiskaarten nodig, die zitten niet in het block…maar ja voor dat geld…
Er zitten 8 vellen Design papier in, van dat lekkere stevige karton…dus je kunt er heel veel mee. Ook zitten er 8 vellen in met allemaal plaatjes die je nog moet uitdrukken, dat gaat super gemakkelijk. Ik moet wel zeggen dat alles niet helemaal goed was uitgestanst bij het ene block. Heb een half vel moeten weggooien omdat het niet te gebruiken was…allemaal halve plaatjes…

Shaker card op een simpele manier…

De shaker card laat ik dus zien in de video op YouTube, maar ik heb ook andere kaarten gemaakt die ik hier ook wil laten zien. Het begin is eigenlijk elke keer hetzelfde…
Ik begin zoals ik in de video ook al uitleg met het uit elkaar halen van het block…dus al het papier gaat eruit…de plaatjes druk ik allemaal uit en doe ik bij elkaar in een bakje….
Ik ga dan overzicht creëren voor mijzelf en dan ontstaat de inspiratie ook gewoon…
Alle plaatjes leg ik voor mij op mijn werkvlak…ik vouw al een aantal basiskaarten tot kaart…ik gebruik A6 kaarten, maar het formaat maakt eigenlijk niets uit.

Super simpel maar mooi…

Ik heb alvast een aantal Design papiertjes op maat gesneden, ik maak ze altijd een halve cm kleiner als het papier waar ze op moeten…
Ik kijk naar de kaart…pak er een designpapiertje bij die er mooi bij past….en leg deze los op de kaart. Nu begin ik te kijken naar de plaatjes…welke passen erbij en welke niet.
Ik leg alle plaatjes die ik wil gebruiken op de kaart…ik zorg ervoor dat er diepte komt in de kaart door delen over elkaar heen te leggen…
Delen die bovenop komen ga ik verhoogd plakken met foamtape…andere delen lijm ik met lijm op de kaart. Bij de huisjes van de bovenste kaart heb ik dus de twee rode huisjes met lijm op het designpapier geplakt…het middelste huisje is met foamtape vast geplakt.
De huisjes zijn niet helemaal onder aan de kaart geplakt, er is een ruimte over…zo kun je het hekje ook met foamtape vast plakken. Het hekje wilde ik nog meer naar voren laten komen. Daarom heb ik 2 laagjes foamtape gebruikt zodat er nog meer diepte ontstaat ten opzichte van het middelste huisje.
Het label is een stansje van Amy Design ( ADD10161 ) en de de tekst is gestempeld.

Alles uit het Luxe Paper block van de Action

Bovenstaande kaart is ongeveer weer op dezelfde manier gedaan…dus eerst het designpapier bepaald…wat plaatjes erbij gezocht…deze verhoogd met foamtape op het designpapier geplakt…
Ik heb een tekst van het vellum genomen, deze uitgesneden zodat er een rechthoek ontstond…eronder een stukje design papier dat net iets groter was gesneden…allemaal uit het block natuurlijk.
Het zilveren glitter stukje is eigenlijk een rest stukje die over was gebleven van de glitter frame voor de shaker card…Dit soort dingen doe ik altijd in een speciale bak en gooi deze nooit weg…je kunt er nog zoveel leuks mee doen…
Ik heb alles eerst vast gezet met een nietje en vervolgens het glitter karton op de kaart geplakt…de rest ligt dus gewoon los en zit alleen vast met een nietje.

Heerlijk puzzelen met plaatjes tot je tevreden bent…

Bovenstaande kaart wilde ik een soort sneeuw ondergrond maken…ik heb hiervoor een stukje van het glitterkarton gebruikt dat ik nog over had…heb het een beetje op maat gescheurd…beetje voor beetje eraf scheuren tot het groot genoeg is…
Vervolgens weer diepte in de kaart gebracht door delen direct te lijmen met lijm en andere delen juist weer te verhogen met foamtape.

Simpel een aantal plaatjes gebruiken voor een leuke kaart…

Bovenstaande kaart was echt heel gemakkelijk….het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn hoor om een leuke kaart te maken. De tekst “warm wishes”stond al op het designpapier…super gemakkelijk….er gewoon wat leuke dingen bij gezocht en alles met foamtape verhoogd opgeplakt…

Ik heb mij een middag heerlijk vermaakt en tegelijkertijd 6 kaarten gemaakt…er is nog super veel materiaal over om nog veel meer leuke kaarten te maken…
Dus ben je nog op zoek om op een gemakkelijke manier snel een aantal kaarten te maken? Dan is dit best wel een uitkomst…
Zoals ik al zei kun je veel meer met zo’n block doen…het is echt niet alleen voor kaarten. Ik ga ik de komende weken nog wel meer dingen laten zien die je er mee kunt doen…

Ik heb voor mijzelf even weer de tijd gemaakt om even heerlijk te freubelen…de komende tijd gaan er weer veel dingen gebeuren…dus ik probeer ook een beetje in het voren te werken met de video’s.
Zodat ik jullie nog heel veel kan laten zien en jullie mij niet hoeven te missen in deze leuke tijd. Want dat vind ik het altijd…nou ja…de Sinterklaas periode is altijd even wat minder hier…maar voor die tijd en zeker na die tijd ben ik heerlijk aan de freubel voor de Kerst. Ik ben hier echt van…de Kerst…heerlijk het huis versieren…dus de boom gaat direct na Sinterklaas de woonkamer in! Hahaha…
Hoe leuk is het toch om leuke dingen te maken voor Kerst…ik doe dat al jaren en jaren…ik heb niet alles bewaard…maar bepaalde dingen doe ik nooit weg.

De Kerst is voor ons echt het even samen zijn…natuurlijk lekker eten…hoewel de kinderen altijd voorop staan…
Ze willen dan eten met de pannetjes…gourmetten…nou ja als zij het gezellig hebben dan hebben wij dat ook. Maar ook even een wandeling maken…een spelletje doen…we voelen ons dan net even een “normaal” gezin…met echte tijd voor elkaar….

2 antwoorden op “Kerstkaarten met het Action Luxe Paper Block”

 1. Lieve Patricia

  Als eerste wat super fijn dat je weet lekker creatief kunt zijn.
  Wat een leuke blokken en zeer leuke kaarten heb je gemaakt.. Echt super en zeer goede uitleg, maar ja ben van jou niet anders gewend. Ik hoop ondanks dat er privé veel gebeurd jij nog wel tijd krijgt om je creativiteit met ons te delen. Kerst is een super leuke tijd voor je kinderen en voor je gezin en wat jij zegt de fijnste leukste en mooiste tijd. DE KERST.

  DANK JE WEL PATRICIA JE BENT EN BLIJFT EEN GROTE TOPPER

  1. Bedankt lieve Hellen…freubelen blijft een manier van ontspannen voor mij…dus daar moet je dan tijd voor maken.
   Iedereen is een vorm van ontspannen nodig…de boog kan niet altijd gespannen zijn…
   Maar ik ben super blij dat ik deze hobby/ontspanning heb…vervelen doen we ons nooit… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *