Kubuskaart (cubecard)

Super leuke kaarten en niet moeilijk te maken.

In dit blog bericht leg ik op verzoek uit hoe je heel simpel zo’n leuke CubeCard kunt maken, een kubuskaart. Het is een kaart die heel erg populair is en ik heb geen idee wie deze kaart ontworpen heeft. Er zijn al zoveel video’s over gemaakt. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze in Inch maten zijn. Ik weet dat sommigen hier moeite mee hebben en ik heb dus een variant in centimeters gemaakt. Zowel een grote als een kleine. In de video op YouTube kun je zien hoe je hem precies maakt. Deze kaart lag al een tijdje op de plank bij mij…en op verzoek heb ik er een video over gemaakt.

Ik heb heel bewust een grote en een kleine kaart gemaakt. De grote wordt gemaakt uit een scrapvel en dat heeft niet iedereen zomaar op voorraad. Vandaar een kleinere versie die je kunt maken met een A4 vel kaartenpapier. Ik heb linnenkarton gebruikt omdat ik dat net iets mooier vind dan glad karton. Maar gebruik gewoon wat jij in huis hebt. Hetzelfde geldt voor het designpapier…ik heb gewoon de grote blokken designpapier van de Action gebruikt. Dat is iets wat ik altijd in huis heb, het zijn prachtige designs en de blokken zijn heel goedkoop. Ook ik kan mijn euro maar 1 keer uitgeven en daarom bespaar ik liever op mijn designpapier.

Voor de grote kaarten ben je nodig een vel kaartenpapier in scrapformaat (12″x12″ oftewel 30,5 x 30,5 cm) Dit moet je gaan snijden op 28 x 29 cm. Vervolgens ga je lijnen rillen, je zorgt ervoor dat je de lange kant van het papier (29 cm) onder hebt liggen zoals je kunt zien in de video. Je rilt een lijn op 7, 14, 21 en 28 cm. Je houdt een plakstrook over van 1 cm.
Je draait vervolgens het papier en snijdt 2 stroken van 7 cm, je houdt een stukje over van 14 cm als het goed is. Daarna ga je alle rillijnen vouwen en plak je de kubussen in elkaar.

Ik heb 12 vierkantjes gesneden van designpapier van 6,5 x 6,5 cm en deze op de kaart geplakt. Bij de grote kaart is er ook nog een tekst verstopt, de plakstrookjes hiervoor maak je voordat je het designpapier erop plakt. Ik heb 2 strookjes gesneden van 4 x 1 cm van een restje karton. Bij de kleine kaart heb ik deze tekst achterwege gelaten. Het is best even een lastig klusje om die tekst goed te krijgen. Dat wordt alleen maar lastiger bij die kleine kaart.

De kleine kaart is op dezelfde manier gemaakt alleen kun je hier een A4 vel karton voor gebruiken die je snijdt op 20 x 21 cm. Rillen doe je weer aan de lange zijde op 5, 10, 15 en 20 cm. Je krijgt dan weer een plakstrookje van 1 cm. Je draait je papier weer en snijd 2 stroken van 5 cm. De rillijnen vouwen en de kubussen in elkaar plakken.

Voor deze kleine kaart maak je 12 vierkantjes van 4,5 x 4,5 cm van designpapier of je gebruikt zoals ik dat heb gedaan gestempelde afbeeldingen en teksten met afgewisseld het designpapier.

Ik zeg het al in de video…het is een heel leuk model kaart…ik zie hier ook echt een babykaart in….je weet wel met die stapelblokken…je kunt hier echt een leuke kaart mee maken dan. Misschien ga ik het nog wel eens doen…moet zeggen dat ik niet zo heel veel kaarten meer maak. Ik wil voor nu nog eerst een aantal kerstkaarten maken…een aantal snelle…maar ook nog een aantal die wat ingewikkelder zijn.

Sophie is weer naar school…ik hoop dat ik weer iets meer tijd voor mijzelf ga krijgen…hoewel er nog genoeg afspraken op de kalender staan. Er komen nog digitale info avonden…besprekingen…diverse spreekuren op medisch gebied voor beide kinderen…we zien het wel. Elk moment die ik kan pakken…die pak ik voor mezelf…de druk moet immers van de ketel blijven…je moet jezelf opladen om alles te kunnen blijven volhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *