Zelf leuke wax seals maken met producten van AliExpress

Ik doe dit nu al een tijdje en het is zo ontzettend leuk om te doen. Zelf wax seals maken met gesmolten wax op de ouderwetse manier. Mijn spulletjes hiervoor heb ik gekocht bij AliExpress, daar is het goedkoop en de keuze is echt reuze.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Klik op de advertentie hier rechts om naar de hoofdpagina van AliExpress te gaan, je helpt mij hier ook mee. Ik krijg namelijk een kleine provisie als je daarna een bestelling plaatst.

Je kunt het best zoeken op Wax stamps en je vindt alle benodigdheden. Natuurlijk de houders en lepels om de wax te smelten, vele kleuren en setjes wax bolletjes… Maar de vele metalen wax stempels die maken het echt op AliExpress. Zoveel keuze…je weet bijna niet wat te kiezen… het is allemaal even mooi.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook andere methodes om van deze wax seals te maken. Je kunt soort vullingen kopen die je in een lijmpistool kunt doen… Ook kun je soort kaarsjes kopen die je kunt laten smelten… Maar op de ouderwetse manier is ook nog eens heel rustgevend ook.

Ik heb geur waxinelichtjes gekocht bij de Action…je moet er namelijk op letten dat je lage waxinelichtjes koopt… de wat hogere zijn te hoog voor de houder en zorgen ervoor dat je lepel van onderen helemaal zwart wordt. Door die heerlijke geur die nu ontstaat en het rustige tempo waarin je moet werken is het dus heerlijk ontspannend om die seals te maken.

In de video op YouTube laat ik zien hoe ik ze maak. Ik giet de gesmolten wax op een velletje bakpapier zodat ik de seal gemakkelijk kan verwijderen. Ik bewaar ze in zip zakjes zodat ik ze later kan verlijmen op mijn projecten. Natuurlijk kun je de wax seals ook gelijk op je project maken mocht je dat willen.

Er zijn ook nog malletjes te koop die ervoor zorgen dat je seals perfect rond worden. Ik moet zeggen dat ik enorm van die grillige vormen houd… dus ik gebruik geen malletjes.

Je gaat ze vast nog wel eens tegenkomen in mijn projecten…ze zijn echt een leuke aanvulling als decoratie deze seals. Dus in mijn junk journal…op kaarten… maar ook om weg te geven zijn ze natuurlijk erg leuk…

Door Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *