Mandala op A3 formaat

Een mandala om in te lijsten

De kinderen zijn weer naar school, dus tijd voor mij om even weer op adem te komen. Echte vakantie is het natuurlijk niet…we moeten de kinderen op tijd klaar zien te krijgen. Ze moeten weer in het ritme komen…er zijn natuurlijk de nodige veranderingen op school…

Maar als de kinderen op school zijn pak ik dus wel even mijn rust en dat heb ik ook wel nodig, voor mijn gevoel heb ik er al een dag opzitten zodra de kinderen eindelijk in hun taxi’s zitten. Ik ben maandag dus ook even aan de eettafel gaan zitten in de woonkamer…waaier aan…en tekenen…deze keer heb ik een Mandala op groot formaat getekend, A3 formaat.

Ik heb Bristol papier gebruikt van Canson, dat heb ik gekocht bij Bol.com. Ik moest toch voer voor Belle bestellen, dat kopen we ook online bij Bol.com. Dat scheelt zoveel met de dierenarts en het wordt nog in huis bezorgd ook die grote zak met brokken.

Canson Bristol papier

Hierboven de link naar dat papier. Ik had het blok al in A4 formaat en dat was ook erg fijn. Ik heb het lang van het merk Strathmore gehad, maar dat is niet overal meer verkrijgbaar. Canson is ook een goed merk en wordt ook veel gebruikt.

Eerste opzet in potlood en daarna met de fineliner er overheen

Ik ben zoals gewoonlijk weer begonnen met het opzetten van de hulplijnen, mijn passer moest bijna in spagaat om die grote cirkels te kunnen tekenen. Het lukte ook maar net… Daarna begon het tekenen…met potlood heb ik eerst bijna alles ingevuld om vervolgens mijn Pigma Micron pennen erbij te pakken. Ik zag trouwens dat je bij Bol.com een complete set kunt kopen voor slechts € 11,19, hieronder de link daar naar toe:

Complete set Pigma Micron pennen

Ik heb alles eerst in de 03 opgezet en vervolgens ben ik gaan spelen met alle lijnen, heb structuren en motiefjes aangebracht en op het laatst alle laatste details aangebracht.
Dat is vaak nog het lastigste…want wanneer stop je…soms kan ik er echt naar blijven kijken…blijven doorgaan met die details.

Weer een stukje verder in het proces…de Mandala is bijna af…

Uiteindelijk moet je ook gewoon stoppen en voor jezelf zeggen dat het klaar is. Ik moet er nog even een lijst voor kopen en dan ga ik hem inlijsten en op mijn zolder hangen.
Ik heb ook al plannen voor de volgende…daar ga ik volgende week maar eens mee beginnen. Dan ga ik ze ook inkleuren…wil er één maken die ik ga inkleuren met kleurpotlood en één die ik ga inkleuren met Copic markers.

Het kan best zijn dat ik het niet mooi ga vinden, maar ik wil het in ieder geval gaan proberen. Ook omdat ik al zo lang niet meer heb gekleurd met mijn Copic (alcohol) markers en ik wil deze ook niet ongebruikt in mijn kast laten staan. Voor beide is het Bristol papier geschikt, voor de “natte” technieken kun je toch het beste aquarelpapier gebruiken.

Voor deze week heb ik ook weer een video gemaakt op YouTube, ik laat daar zien hoe je een kader kunt maken van restjes papier in je creatieve dagboekje. Natuurlijk kun je deze techniek ook prima toepassen in je art journal of op een kaartje.

Volgende week komen er ook weer diverse afspraken…ze beginnen weer…altijd in het begin van het schooljaar…dan komen de stapels formulieren weer die ingevuld moeten worden… de gesprekken gaan denk ik allemaal digitaal vanwege de corona…die corona die ook weer helemaal op komt zetten…ik houd mijn hart vast…

Dus wanneer er video’s komen op YouTube…geen idee nog…voorlopig blijven ze komen zoals ze komen…daarom als je je abonneert op mijn YouTube kanaal dan mis je geen enkele video meer. Dan zie je ze voorbij komen in je abonnementenfeed. Plannen zijn er nog genoeg en gelukkig is het niet zo vreselijk warm meer en kunnen we weer op zolder zitten.
Heerlijk het raam wijd open voor de nodige frisse lucht…heerlijk prutsen om mijn koppie weer leeg te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *