Mijn manier van een art journal pagina maken

Art journal pagina’s maken voor mij een vorm van het hoofd leeg maken…

Vandaag ga ik eens verder in op het maken van art journal pagina’s…hoe ik dat aanpak en ook waarom ik dat doe. Ik leg het allemaal uit in de video op YouTube van vandaag…
Ik maak nu al een aantal jaren art journal pagina’s en tegenwoordig op een hele andere manier als toen ik begon. Dat is namelijk het mooie van art journal pagina’s maken…je blijft je ontwikkelen…je blijft nieuwe technieken en materialen ontdekken.

Art journal pagina’s kun je ook maken als je een klein budget hebt, je hoeft echt niet te werken in die dure art journal boeken…ik leg het uit in de video…
Ik werk inmiddels in een disc bound journal, een zelfgemaakt album waar ik elk soort papier in kan gebruiken. Ik heb er al eens een video over gemaakt.
Je kunt de pagina’s er heel eenvoudig in en uit halen en kunt zo altijd op een vlak stuk papier werken. Je hebt geen last meer van die nare naad die je in een boek wel hebt.
Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat niet iedereen dit kan, die ponsen zijn niet goedkoop…maar je kunt je pagina’s ook in een ordner bewaren zoals ik laat zien in de video. Zo heb ik dat ook heel lang gedaan in zowel A5 formaat als A4 formaat…
Hieronder een link naar de pons om een Disc bound Journal te maken. De eerste is van de planner punch, een soort bord waar je de ponsjes inzet…de tweede link is van de ponsjes set die je nodig bent om de gaatjes te maken voor de discs. De derde link is van de discs zelf, er zitten heel veel in zo’n setje dus je kunt er vele albums mee maken.

https://www.hobbyshop-online.nl/we-r-memorykeepers-planner-punch-board?tracking=5d4f2527c9a03

https://www.hobbyshop-online.nl/we-r-memorykeepers-disc-punch-inserts-voor-planner-punch-board?tracking=5d4f2527c9a03

https://www.hobbyshop-online.nl/feeling-plantastic-style-disks-set-6×10-ringen?tracking=5d4f2527c9a03

Een detailfoto van een art journal pagina gemaakt met restjes verf.

Ik leg ook uit in de video dat je ook prima op de achterzijde een art journal pagina kunt maken al moet je daar wel wat voorzichtiger te werk gaan zodat je geen verf vlekken e.d. op je prachtige andere art journal pagina krijgt.
Voor de video gebruik ik meestal een nieuwe pagina, later buiten de camera om maak ik op de achterzijde ook een leuke art journal pagina.

Voor mij is een art journal puur voor de ontspanning, het is voor mijzelf…ik oefen er technieken en probeer kleuren combinaties uit. Alles wat je in zo’n album maakt is gewoon goed…leg die lat dus voor jezelf niet zo hoog. Door het doen leer je gewoon en ga je gewoon merken dat je steeds zekerder wordt.
Ik kan er prima mijn hoofd mee leeg maken…ik schrijf er vaak ook mijn zorgen op in een onleesbaar handschrift…niemand hoeft het te lezen…maar ik ben het kwijt.

Ik maak dus al heel lang van deze art journal pagina’s en blijf het ontzettend leuk vinden om te doen. Je kunt dit gewoon naast al je andere hobby’s doen…probeer het gewoon eens…ik ga ook proberen om 1 keer per week een video te posten over het maken van een art journal pagina…voor tips…technieken…zodat jullie ook heerlijk zelf aan de slag kunnen…het is echt super leuk om te doen!

2 antwoorden op “Mijn manier van een art journal pagina maken”

 1. Hoi grote lieverd
  Wat een geweldige video. Je hebt het zo mooi verteld zo rustig en zo duidelijk.
  Echt ook meedenken met de minima. Top van je.
  Wat zijn de pagina s geweldig.
  Ik hoop dat je nog veel.meer met ons wilt en gaat delen.

  Ga zo door.
  Bedankt

  1. Nou Hellen…ik heb ook geen groot budget en ik vind het inderdaad belangrijk dat iedereen mee kan doen…ook met weinig kun je veel bereiken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *