Mini Scrap-album met Action Luxe Papier blok

Prachtige blokken vol designpapier, plaatjes en teksten…gewoon van de Action

Ik zei het al in de vorige video…ik ga nog meer laten zien met de Luxe Paper Blocks van de Action. Natuurlijk kun je er prachtige kaarten mee maken…maar je kunt er zoveel meer mee doen…
Ik ga de komende woensdagen laten zien dat je er ook een mini scrap album mee kunt maken. Ik kreeg het verzoek nog eens een mini scrap album te maken en er dan wat dieper op in te gaan hoe je zo’n album kunt maken.
Ik heb dit gelijk gecombineerd met het verzoek om iets te laten zien met de papier blokken van de Action.

Ik ga in meerdere delen laten zien hoe je zo’n album kunt maken. Het is een eigen ontwerp en ik heb natuurlijk wel de bestaande technieken gebruikt…
Ik ga alles wel heel gedetailleerd uitleggen en daarna weet ik zeker dat jullie het ook kunnen, zeker met alle extra tips die ik ga geven…

In de bovenstaande video leg ik uit wat we gaan doen en ik laat gelijk deel 1 zien. Deel 1 is het maken van de kaft…ik leg ook uit hoe ik een album ontwerp en hoe jullie dit ook kunnen doen. In dit blog bericht geef ik alvast een boodschappenlijstje wat je nodig bent voor zo’n album.
Mijn plan is om elke woensdag een video online te zetten, vanwege de lengte van de video’s en mijn gezondheid die nog steeds niet goed is komt er geen vertaling in het Engels en komt er ook geen ondertiteling in het Nederlands.

Bij elke video komt er ook een blogbericht waar je nog weer wat dingen kunt nalezen en als je vragen hebt kun je die natuurlijk altijd aan mij stellen.
Ik heb heel bewust het album basic gehouden zodat iedereen het kan maken, maar ik heb in het ontwerp er al wel rekening mee gehouden dat je eventueel extra pockets kunt toevoegen zou je dat willen.
In het album kunnen foto’s van 10 x 15 cm en het hele album is in centimeters omdat ik weet dat veel mensen hier nog mee werken en het lastig vinden om in Inch maten te werken. Ook zijn er natuurlijk genoeg albums op YouTube te vinden die in Inch maten te maken zijn.

Denk je nu van ik ben niet zo van de foto’s…nou dat ben ik ook niet…maar je kunt ook andere dingen in zo’n album plakken…ik ga het allemaal laten zien in de komende weken. Hoeveel delen het precies gaan worden weet ik nog niet…ik heb nog niet alles gefilmd…dus het album wat ik in de video ga maken is ook nog niet klaar…
Maar we gaan echt het album van het begin tot het eind maken en filmen…een album maken is veel werk en ik leg dan ook uit hoe ik alles voorbereid en hoe ik alles in gedeeltes maak…zo hoef je niet in 1 keer het album te maken.

Wat ben je nu nodig voor het album…ik ga het hieronder alvast vertellen mocht je zelf al het één en ander willen voorbereiden…
Als eerste werk in natuurlijk met het Luxe Kerst Paper Block van de Action. Je bent ook vellen karton nodig…ik werk zelf altijd op grote vellen karton van 50 x 70 cm. Ik snijd dit zelf op maat…het is iets wat ik altijd op voorraad heb en in meerdere kleuren, maar vooral zwart. Ik gebruik zwart karton 220 grams en voor de kaft 130 grams karton.

De maten van het karton voor de pagina’s zijn: (H x B)
13 x 18 cm (6x)
15 x 18 cm (3x)
13 x 19 cm (2x)
8,5 x 20 cm (1x)

De maten voor het designpapier zijn: (H x B)
13,5 x 18,5 cm (4x)
13,5 x 3,5 cm (1x)
10,9 x 17,5 cm (6x)
12,5 x 17,5 cm (10x)
7 x 17,5 cm (1x)
Mocht je het designblok van de Action gaan gebruiken dan raad ik aan te wachten met het op maat snijden van het design papier tot je de video hebt gezien waarin ik de pagina’s maak!

Voor de kaft ben je nodig:
Grijsbord/chipboard/dik ander karton: (H x B)
14 x 19 cm (2x)
14 x 4 cm (1x)

Dun zwart karton (130 grams): (H x B)
20 x 48 cm
Of zoals ik dat doe een half groot vel en deze later op maat knippen zoals je kunt zien in de video van deel 1.

Voor de binding dik zwart karton (H x B) 12,5 x 19 cm

Het designpapier wat je nodig bent staat hierboven al vermeld bij het andere designpapier.

Verder ben je de volgende materialen nodig:
Snijmes, snijmat en snijliniaal
Snij en ril apparaat (is handig, maar niet noodzakelijk)
Vouwbeen en embossingtool of rilpen
Lijm en sterke dubbelzijdige tape zoals Scor-tape of rode tape
Schaar
Foamtape voor als je met de plaatjes wil gaan werken uit het block
Leuke andere decoratie, maar dat hoeft niet…
Onder in de beschrijving van de video’s kun je linkjes vinden naar bepaalde materialen mocht je er eens naar willen kijken en eventueel aanschaffen…

Het is een heel verhaal geworden…maar het is ook een groot project…ik heb het album met veel plezier gemaakt…het demo model dan… die laat ik ook in de video van deel 1 zien…het echte album gaat nog leuker worden omdat ik deze ook helemaal ga afwerken zoals ik dat normaal altijd doe.
Ik hoop dat jullie deze serie leuk gaan vinden en deze video’s zijn dus echt voor de woensdag…voor de zondag gaan we gewoon vrolijk verder met andere video’s.
Ik heb de afgelopen tijd echt even tijd voor mijzelf genomen en heb dus heerlijk zitten freubelen op mijn zolder. Ik merk nu ook pas hoe vreselijk moe ik ben en dat ik lichamelijk helemaal niet in orde ben. Ik heb de afgelopen jaren alleen maar gebuffeld en onder continu super veel stress en zorgen geleefd. Ik heb die dingen die mij zoveel stress geven een beetje van mij afgeschoven, echt daar een stap in terug gedaan…zeker tot het eind van dit jaar…puur omdat het nodig is…
Maar ik ga wel zoveel mogelijk tijd nemen voor mijn creatieve uitspattingen omdat ik daar echt mijn rust in kan vinden…en dan kan ik af en toe gewoon even de camera aanzetten en jullie er van laten meegenieten…
Zo hoeven jullie mij niet te missen…hahaha…en ik jullie ook niet….enne we blijven altijd positief…het komt ooit wel goed… 🙂


6 antwoorden op “Mini Scrap-album met Action Luxe Papier blok”

 1. Lieve Pat rticia wat een mega gaaf idee. Wat fijn dat je ondanks je gezondheid drukte de tijd ziet en hebt. Wat super leuk d a t je het album gaat laten zien ben ik super blij mee. Ik hoop dat je idd je het as echte k u nr verzetten en Wat meer tijd krijgt met of zonder camera. Met is voor ons leuker maar hoeft niet altijd. He toppertje wat ben en blijf jij positief. Zo knap van je. Je krijgt een dikke pluim zit me nu al te verg e uren op deel 2 ha h a. Rustig aan hè meid

  1. Hahaha leuk hé…ik weet wat er komt…dit vind ik ook prachtig om te doen hoor…heb alles tot nu toe met veel plezier zitten filmen en monteren…

 2. Hallo Patricia,
  Ik ben vandaag begonnen aan het mini album.
  En ik vind het geweldig de uitleg is helemaal super.
  Ik kan niet wachten tot hij af is.
  Hartelijk bedankt voor de video’s.
  Lieve groet,
  Maria

 3. Ik heb net je album gemaakt! Super gaaf!! Dank je wel.
  Duidelijk uitleg!

  Hij staat op mijn eigen blog.
  De link heb ik bij de gegevens gezet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *