Mini scrapalbum, de binding van de pagina’s

Het basis album

In dit deel gaan we de pagina’s aan de kaft vast maken…dus de binding…
Ik gebruik een binding die veel gebruikt wordt in een scrapalbum en ik leg uit hoe je dit kunt aanpassen als je zelf een album wil maken.

Voor de binding heb ik een stuk zwart karton gesneden van 12,5 x 19 cm (H x B).
Dit is een halve cm kleiner dan de breedte van je pagina’s. Op deze manier heb je gewoon iets meer speling en kun je de pagina’s gemakkelijker over de plakstrookjes plaatsen om de pagina’s te bevestigen aan de binding.
Het stukje karton moet eerst gerild worden, je moet heel veel rillijnen gaan maken, dit gaat erg gemakkelijk met een snij/ril apparaat van Vaessen, zie voor de link naar dit apparaat hieronder:

https://www.hobbyshop-online.nl/papiersnijder-en-riller-11×30-5cm?tracking=5d4f2527c9a03

Je moet de strook gaan rillen op 4 cm, 5,5 cm, 7 cm, 8 cm, 9,5 cm, 11 cm, 12 cm, 13,5 cm en 15 cm. Je maakt dan soort opstaande plakstrookjes van 1,5 cm hoog en een tussenruimte van 1 cm. Plak dubbelzijdige tape aan zowel de voor als achterkant van het plakstrookje, doe dit voordat je het bindsysteem in je kaft plakt.
Aan zowel de linker als rechterkant heb je een plakstrook van 4 cm die je goed stevig in de kaft vast kunt plakken.

Gebruik een goed dubbelzijdige tape en lijm. Ik gebruik vaak de echte Scor-tape, maar ook het “rode” dubbelzijdige tape is sterk genoeg.
Als je ook lijm gebruikt kun je dit over de tape aanbrengen zodat je nog iets kunt schuiven met je pagina tot het helemaal goed zit…

Als dan het bindsysteem op z’n plek zit kun je de pagina’s gaan bevestigen, het gemakkelijkste is het als je de pagina’s open vouwt. Dat je goed zicht hebt op het basis gedeelte dat je over de plakstrookjes heen moet gaan schuiven.
Als je de eerste pagina hebt vast gelijmd, kun je de andere pagina’s gaan vast maken en dan de eerste pagina als leidraad gaan gebruiken.

Nadat je alle pagina’s hebt bevestigd kun je het designpapier gaan plakken op de kaft. Hiervoor had ik allemaal rest stukjes designpapier gebruikt.
Ik heb het aan elkaar geplakt met de paarse tape van de Action en vervolgens alles op maat gesneden. Je bent namelijk voor de kaft nodig:
(4x) 13,5 x 18,5 cm (HxB)
(1x) 13,5 x 3,5 cm

Dus als je ander papier gebruikt kun je dit gewoon in één keer uitsnijden, maar als je net als ik het Luxe Paper Block van de Action gebruikt moet je dus met het restant van je designpapier weer één nieuw stuk designpapier gaan maken.
Je kunt dit ook doen door alle stukjes designpapier te gaan lijmen op bijvoorbeeld een velletje printerpapier of ander dun papier. Maar ik heb dus gewoon stukjes tape gebruikt en later alles in één keer op de kaft gelijmd. Nadat alles goed droog was heb ik voorzichtig al het paarse tape verwijderd.

En als je al het designpapier hebt geplakt is je basis klaar…dan begint het allerleukste gedeelte…tenminste dat vind ik…het decoreren!
Natuurlijk kun jij als je dat wil nu zelf aan de slag met plaatjes…foto’s…wat jij maar wilt gebruiken…Ik ga ik de volgende video laten zien hoe ik het album ga decoreren en dat ga ik per pagina laten zien. De 3 video’s zullen wel dezelfde dag online komen, maar je kunt dan per pagina zien hoe ik dat doe.

De kaft gaan we als laatste doen en dat ga ik in de laatste video laten zien en dan ga ik gelijk het hele album laten zien hoe het uiteindelijk geworden is.

En dan is het al weer bijna Kerst…bij mij is het gevoel nog ver weg…het gaat nog steeds niet zo goed qua gezondheid. Het is echt op en af…dan denk ik dat het weer de goede kant op gaat en dan lig ik er weer en kan niets meer.
Vandaar dat het Kerst gevoel er ook compleet niet is dit jaar…ik moet ook nog steeds de Kerstkaarten schrijven…maar zelfs daar kan ik mij niet toe zetten.
Volgende week is er geen video op de woensdag vanwege de Kerst…dus jullie houden de decoratie te goed van mij. Deze schuiven we een week op naar 1 januari, dan wordt hij waarschijnlijk in de avond online gezet.

Ik ben al weer aan het uitdenken om een nieuw scrap album te ontwikkelen…voor ergens volgend jaar. Dan een uitgebreide en moeilijkere…de basis heb ik immers al eens uitgelegd dan. Of het dan weer een serie gaat worden moet ik even bekijken…
Ik had gedacht dat ik nu toch al weer helemaal op de been zou zijn…maar dat valt allemaal vies tegen…dus ik ga voor januari ook overal een streep door zetten…nog een maand extra om weer goed op de been te komen.
Wel blijf ik natuurlijk mijn creatieve dingen doen…hier vind ik immers de rust in…een extra goede reden om mij even heerlijk terug te trekken op mijn zoldertje… 🙂

2 antwoorden op “Mini scrapalbum, de binding van de pagina’s”

  1. Lieve Patricia ondanks alle perikelen mbt je gezondheid doe je dit toch maar even. Mijn complimenten. Het ziet er super uit en zo goed verwoord ik hoop dat je snel opknapt en echt kan genieten. Ondanks dat toch hele fijne dagen maar Spreek je zeker nog.

    Dikke knuffel

    1. Het is mijn verstop wereldje Hellen…als ik aan de freubel ben kan ik echt alles even vergeten.
      Heb het ook zo nodig om mijn hoofd weer leeg te krijgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *