Mini scrapalbum…de pagina’s

Binnenkant van het basis album

Deze week gaan we weer verder met het scrapalbum die we maken met één Luxe Paper Block van de Action. We gaan 3 pagina’s maken die we later in het album gaan bevestigen d.m.v. een speciale binding die veel gebruikt wordt bij scrapalbums.

Ik laat in de video zien hoe je van meerdere stukjes designpapier één pagina kunt maken zodat je met 1 block het hele album kunt maken.
Het beste kun je dus ook eerst even de video bekijken voordat je alles op maat gaat snijden. Ik ga hier nog wel alle maten vermelden zodat je ook via dit blog bericht alles kunt terug lezen.

Zoals ik al heb uitgelegd in de vorige video heb ik voor elke pagina een plastic hoesje gemaakt, dus P1, P2 en P3. Dit schrijf ik op het hoesje met een marker.
Zodra de hele pagina klaar is stop ik hem ook weer terug in het hoesje en zo kan ik in gedeeltes werken aan het album en hoef ik niet alles in één keer te maken.
Een album maken is veel werk en het hoeft niet in één keer…maak gewoon gedeelte voor gedeelte.

Dan nu alle pagina’s…ik ga nu aangeven wat je per pagina nodig bent. Ik gebruik het dikkere zwarte karton om de basispagina’s te maken. Het designpapier uit het block snij ik ook op maat en bewaar het dus allemaal per pagina in het hoesje.

Pagina 1:
Zwart karton, (1x) 13 x 18 cm, (1x) 15 x 18 cm (rillen plakstrook 1 cm boven en onder) flap: (2x) 13 x 18 cm (rillen aan de korte kant 1 en 1,5 cm voor plakstrook)
Designpapier: (4x) 10,9 x 17,5 cm
(2x) 12,5 x 17,5 cm
De hoekjes van de flapjes zijn afgerond met een speciaal hoek ponsje, zie ook bij pagina 2.

Pagina 2:
Zwart karton, (1x) 13 x 18 cm, (1x) 15 x 18 cm (rillen plakstrook 1 cm boven en onder) (2x) 13 x 19 cm (rillen aan 1 zijkant 1 cm)
Designpapier: (6x) 12,5 x 17,5 cm (1 pagina is gemaakt van restjes zoals in de video is te zien!)
De hoekjes heb ik afgerond met een ponsje, hier kun je tegenwoordig zoveel verschillende merken en soorten van kopen…gebruik gewoon diegene die jij thuis hebt. Het maakt ook niet zoveel uit of het nu een klein rond hoekje is of een groot rond hoekje…maar blijf wel hetzelfde ponsje gebruiken als je dat bij pagina 1 ook hebt gedaan!

Pagina 3:
Zwart karton, (1x) 13 x 18 cm, (1x) 15 x 18 cm (rillen plakstrook 1 cm boven en onder) flap: (1x) 13 x 18 cm (rillen aan de korte kant 1 en 1,5 cm voor plakstrook)
Pocket: (1x) 8,5 x 20 cm (rillen 1 cm aan beide zijkanten en onderkant)
Designpapier: (2x)10,9 x 17,5 cm
(2x) 12,5 x 17,5 cm
(1x) 7 x 17,5 cm
Het flapje is weer bewerkt met het hoek ponsje voor mooie ronde hoekjes.

In de video kun je precies zien hoe ik de pagina’s maak en geef ik extra tips hoe ik het doe. Ik ben natuurlijk linkshandig…dus voor de rechtshandigen… dan moet je het even andersom denken.

En als de pagina’s dan klaar zijn dan kun je ze weer terug stoppen in het plastic hoesje tot je ze weer nodig bent om verder te bewerken.
Meestal doe ik alles bij elkaar in een doosje…zo weet ik dat ik bepaalde dingen niet per ongeluk ergens anders voor gebruik. Alles wat in dat doosje zit is dan ook echt voor dat album. Maar je hebt ook alles gelijk bij de hand zodat je weer verder kunt als je even tijd hebt. Voor mij werkt zo’n doosje dus echt….

En? Vinden jullie het al een leuk project worden? Ik hoop dat jullie hier net zo van genieten als ik dat heb gedaan tijdens het filmen en monteren…
Ik ben hier natuurlijk al heel lang mee bezig…was aan het uitdenken hoe ik het moest vormgeven…alles plannen wanneer ik het moest filmen…
Ik moet toegeven dat het nog een heel gedoe was…maar ik had immers al laten weten dat ik veel van mijn taken tijdelijk zou neerleggen…die taken die veel stress bij mij veroorzaakten…dus ik hield tijd over voor de ontspannende dingen zoals dit scrapalbum maken.

Inmiddels zijn we al weer een tijdje verder…ik heb geluisterd naar de specialisten in het ziekenhuis…de komende tijd blijf ik dus echt een stap terug doen en probeer er voor te zorgen dat de stress geen vat op mijn lichaam kan krijgen…
Dat is niet gemakkelijk met twee zorgintensieve kinderen…maar we gaan ervoor met elkaar….

6 antwoorden op “Mini scrapalbum…de pagina’s”

 1. Lieve Patricia

  Wat ben je vroeg zeg .
  Wat heb je weer ontzettend je best gedaan en super verwoord.
  Ik ben zo blij met deze stappen.
  De stappen zijn te overzien en overzichtelijk. Heel fijn.
  Neem je ook weer je rust. Pas goed op jezelf
  Dank je wel grote lieverd.

  1. Lekker hé zo vroeg…kinderen waren naar school…dacht ga nu alvast alles online zetten…kan ik de rest van de dag weer een beetje om mij heen klungelen.

 2. Lieve Patricia, langzamer kom ik een beetje te weten over u, wat bent u een positieve persoon. En nog creatief ook. Ik hoop dat u nog heel lang en gezond blijven met uw gezien.
  En heel veel hobby’s plezier, en dat we ook mogen van genieten.
  Bedankt.
  Yvon

 3. Bedankt Patricia.
  ik heb alles genoteerd. En gevonden welke ik nodig heb.
  Soms niet ik even wat vragen. Ik ben pas begonnen, dus ik moet even de weg vinden. En een beetje moeilijk met de taal.

  1. Je mag mij altijd iets vragen hoor als je iets niet weet, ik help je graag. Heel veel “freubel” plezier met het scrapalbum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *