Mixed Media AJ Roze Rozen

Vorige week heb ik een aantal Art Journal pagina´s gemaakt en deze ook gefilmd. Ik wist dat het deze week ontzettend warm zou worden en dan kan ik niet op mijn zolder aan de slag met verf e.d.
Nou en warm was het…gisteren was het hier 36 graden…gelukkig kunnen we het hier thuis redelijk koel houden. Tenminste beneden in de woonkamer. Ik had alles potdicht gedaan…ramen dicht, rolluiken en zonnewering naar beneden, gordijnen dicht en natuurlijk de waaiers aan voor een beetje luchtverplaatsing.

Ik kan zelf heel slecht tegen die warmte, mijn hart heeft het dan heel zwaar en ik moet echt heel kalm aan doen om er voor te zorgen dat mijn motortje niet weer gaat haperen…
Maar stil zitten en niets doen kan ik ook niet, dus ik zoek dan gewoon dingen op die ik dan wel kan doen. Ik pak mijn haakwerkje erbij en ik ben gisteren begonnen met doodelen. Gewoon dingetjes tekenen met een zwarte fineliner op papier…heerlijk rustgevend vond ik dat. Ik ga het nog wel eens laten zien aan jullie…

Voor nu de art Journal pagina die ik vorige week dus al gemaakt had voor jullie…. Ik heb deze keer weer gewerkt op het aquarelpapier van Kippers, het WaterArt 300 grams.
Ik heb weer gebruik gemaakt van de Nuvo Shimmer poeders en dan werk ik toch het liefst op papier dat veel water aan kan…
Om gelijk al snel een mooie achtergrond te krijgen heb ik een servet gebruikt, ik heb onlangs allemaal leuke verschillende servetten gekocht bij een webwinkeltje.
Je kunt precies in de video zien hoe ik de pagina heb gemaakt…in vogelvlucht natuurlijk anders zou je wel een hele lange video te zien krijgen.
Het is best eventjes een werk…zeker het vele drogen tussendoor en natuurlijk het schoonmaken van je werkvlak…

De pagina is in mixed media stijl…daar wordt vaak erg moeilijk om gedaan, maar zo moeilijk is het echt niet. Mixed Media wil zeggen dat je verschillende mediums met elkaar gaat combineren in één project. Dat doe je vaak al snel….
Verf, gel medium, structuurpasta….noem maar op. Dus eigenlijk maak je vaak een mixed media project terwijl je het zelf niet eens in de gaten hebt…

Iets wat ik in deze art journal pagina ook gebruikt heb is de Nuvo Expanding Mousse. Hier wil ik graag wat meer over vertellen. Het is een product van Nuvo dat dit jaar op de markt is gekomen. Het is een mousse die je moet verhitten net als embossingpoeder.
Als je de mousse gebruikt is deze heel glad, door het verwarmen met een heattool gaat het product werken. Er ontstaan allemaal bobbels en het komt omhoog, je krijgt er echt een heel gaaf effect mee.
Ik heb al eens vaker laten zien in een video dat ik het liefst mijn eigen kleuren meng. Ik heb dus ook een witte variant gekozen en die kan ik zelf op kleur mengen. Wil je dit nu niet dan zijn er ook een heleboel kleuren te verkrijgen en die zijn dus klaar voor gebruik.
De Expanding mousse is dus echt iets anders dan de Embellishment mousse. De Embellishment mousse kun je gewoon aan de lucht laten drogen. Die blijft ook glad en gaat niet bobbelen.

Worn Linen is de witte variant.

In de volgende video laat ik nog 1 keer een art journal pagina zien die ik al eerder heb opgenomen. Met weer een leuke techniek en dan een pagina die snel te maken…ook wel eens fijn…

2 antwoorden op “Mixed Media AJ Roze Rozen”

  1. Hoi lieve Patricia

    Wat ben je weer onwijs goed bezig geweest. Hele leuke pagina heb je gemaakt. Mooie kleuren en een gaaf resultaat.
    Echt wat voor jou dat Art Journal pagina s maken. Maar ja eigenlijk alles wel wat jij maakt

    1. Bedankt Hellen! Ja Art Journals is zeker iets wat ik graag doe…ik mag graag met mijn vingers in het verf… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *