Mixed media in Action journal

Prima te doen in het goedkope journal van de Action

Vandaag laat ik weer een art journal pagina zien in mixed media stijl…deze keer gemaakt in mijn goedkope journal van de Action. Hoewel de kwaliteit niet hoogstaand is kun je er toch prima mee uit de voeten hoor! Zeker als je het moet doen met een klein budget kun je je hiermee toch prima uitleven met allerlei materialen.

De art journal van de Action…ik had er al eens twee video´s over gemaakt…het journal ziet eruit als een Dylusions album, maar natuurlijk mag je voor die prijs er niet te veel van verwachten. Toch kun je er best hele leuke dingen mee doen en als er een pagina los gaat zitten plak je hem gewoon vast met een beetje Washi tape of ander plakband.

Het is een watercolor album, dat wil zeggen dat er aquarelpapier in zit…helaas is dat wel dat aquarelpapier met die nare structuur aan de voorzijde…de achterzijde is wel mooi glad.
Nu moet ik wel zeggen dat het best mee valt als je acrylverf gebruikt, zeker bij een beetje een dikke laag trekt het mooi glad en zie je die structuur niet meer zo heel erg.

Natuurlijk is mijn Dylusions album veel beter van kwaliteit en het papier is fijner om op te werken…maar goed als je het moet doen met een klein budget dat is die album van de Action zeker geen verkeerd alternatief. Als je aan de freubel moet met een klein budget dan moet je keuzes maken…dat is soms best lastig…dat snap ik ook wel.

Ik zou met een klein budget inderdaad op papier gaan besparen, maar voor echte basisdingen juist weer niet. Hoewel ik ook nooit dure penselen gebruik….de goedkopere van de kunstwinkel doen het net zo goed hoor! Ik heb ook wel eens penselen van de AliExpress gebruikt…maar dat is dan weer zonde van je geld…dan kun je beter iets meer uitgeven en dan penselen kopen die je meerdere keren kunt gebruiken…penselen die geen haar verliezen die allemaal in je kunstwerkje blijven hangen…

Als je een snijmachine niet zo heel vaak gebruikt is die van de Action een prima optie…gebruik je het echter heel erg vaak dan zou ik wel wat langer gaan sparen om er 1 van Vaessen bijvoorbeeld te kopen…maar dat is dus geheel persoonlijk…heb nergens aandelen in hoor! Maar door al die jaren heen heb ik wel geleerd waar je juist beter niet op kunt besparen en waar juist wel. Hoe gaat dat ook al weer van dat dubbeltje op de eerste rang…nou ja dat heb ik dus meerdere malen ondervonden…maar dat geeft niet…ook dat is een leerproces.

Ik ben inmiddels al zo lang bezig met het freubelen…vond nog kaarten terug van 30 jaar geleden…heb ze maar snel weggegooid…foei lelijk waren ze…gelukkig maak ik tegenwoordig hele andere dingen…maar toch heb ik nog steeds diverse basis materialen uit die tijd die het nog prima doen zoals een doosje waskrijt van de Hema…de krijtjes ziet er nog prima uit…het doosje van plastic daarin tegen…die had er wat meer moeite mee zeg maar…

Maar zo heb ik ook nog een prikpen uit mijn Pergmano tijdperk…die gebruik ik nog steeds om gaatjes te maken voor het inbinden bijvoorbeeld. Wie wat bewaard heeft wat zeggen ze toch ook wel…nou en zo is het maar net…niet alles te snel weggooien…er komen altijd weer andere technieken in de mode waar je bepaalde dingen weer voor kunt gebruiken. Zeker als je soms kiest voor kwaliteit…maar als je er voorzichtig mee omgaat kun je ook prima de goedkopere dingen wat langer bewaren hoor.

Ik moet zeggen dat ik gewoon met penselen niet altijd even netjes omga…dan blijven ze staan in mijn pot met water en vergeet ik ze uit te spoelen…de volgende dag zie ik ze dan weer…dan spoel ik ze snel even uit…maar daarom koop ik ook niet al te duren penselen…ze zullen best wel fijner werken…maar tegen een lange tijd in een pot met water staan kunnen ze ook niet…dus vandaar dat ik voor de goedkopere merken kies.

Zo zie je maar…je moet gewoon kijken wat bij je budget past…want ik blijf het maar zeggen…met een klein budget kun je prima leuke dingen maken en creatief bezig zijn. Het duurt misschien wat langer om alle materialen bij elkaar te sparen, maar het komt vanzelf wel…echt…

Gelukkig is het deze week niet zo warm meer…hoewel ik deze week een rustige week heb ingepland…morgen mijn 2e Corona vaccinatie…als ik mij goed voel kan ik lekker aan de freubel…en anders lekker niet…ga ik gewoon spelletjes spelen op mijn tablet…of YouTube video´s kijken voor inspiratie…

Af en toe een tandje minder is niet zo erg hoor…deze Duracell konijn heeft af en toe ook rust nodig… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *