Mixed media Tag

Tag van gevonden materialen

Vandaag laat ik een mixed media Tag zien die ik gemaakt heb met budget materialen en materialen die ik nog had liggen. Elke woensdag probeer ik op mijn YouTube kanaal iets budgets te laten zien. Freubelen met een klein budget wil namelijk prima, maar je moet vaak extra creatief zijn.

Mixed media wordt vaak heel moeilijk over gedaan, maar is dat helemaal niet. Mixed media wil niets anders zeggen dat je met meerdere dingen in een project werkt. Vooral meerdere mediums, Gesso is een medium…verf ook…structuurpasta…en ga zo maar door.
Je bent dus al snel iets mixed media achtigs aan het doen. Laat je niet in de war brengen door sommige video´s op YouTube, het is echt niet nodig.

Ik wilde deze Tag zo budget mogelijk maken dus ben ik met een bakje het huis door gelopen en heb allerlei dingen verzameld. Grind uit een paasbakje die ik had opgeruimd…Pasen was immers voorbij…een plastic dopje van een melkpak…knopen en ga zo maar door. Ik laat van alles in de video zien wat je zou kunnen gebruiken.

Al deze materialen gebruik ik om structuren te maken op mijn Tag, als basis gebruik ik een stuk karton van een oude doos. Ik heb het gewoon op maat geknipt en er schuine stukjes afgeknipt om het tot een echte Tag te maken.

Ik heb eerst alles verlijmd op de Tag en dat doe ik het liefst met Gel Medium Matt en dat laat ik het liefst aan de lucht drogen. Natuurlijk kun je een heattool gebruiken, maar ik ga meestal wat anders doen en kom later terug. Je kunt natuurlijk ook vele andere dingen gebruiken om alles te verlijmen. Zelfs met een heet lijmpistool kun je alles erop lijmen, bedenk dat wel dat je later niet meer kunt drogen met een heattool. Bijvoorbeeld na het opbrengen van kleur. Ik gebruik aan het eind nog wel eens een lijmpistool als iets nog niet goed vast zit, maar dan moet ik zeker zijn dat ik er niet meer met een heattool op moet.

Als alles goed vast zit geef ik het een laagje zwarte Gesso, ik gebruik het liefst de zwarte Gesso van Dutch Doobadoo. Deze is echt mooi zwart en dekt goed. Heb ook wel eens duurdere merken gehad die lang niet zo goed waren…
De Gesso breng ik aan met een kwastje en ik draai mijn Tag constant om de tag van alle kanten te kunnen bekijken. Zo zie ik gelijk of ik nog stukjes ben vergeten.
De Gesso gebruik je om een egaal laagje te maken en alles van hetzelfde laagje te voorzien. Zo maakt het ook niets uit welke kleur de materialen hebben…alles wordt hetzelfde…

Als de Gesso droog is ga ik alles op kleur maken. Daar kun je echt van alles voor gebruiken. Kijk gewoon wat jij in huis hebt aan spray´s, verf of waxjes…test het eventueel eerst uit wat het op zwart doet. Pak een rest stukje van de doos en maak dat zwart, je kunt dan zien hoe de kleuren uitkomen. Sommige producten zijn te transparant en vallen weg in het zwarte.

Ik gebruik mijn Nuvo spray’s hiervoor, maar breng dat op met een penseel. Zo heb ik meer controle waar de kleur komt. Maar nogmaals kijk gewoon wat jij thuis hebt staan aan materialen. Test het uit en gebruik het!

Aan het einde heb ik nog meer kleur opgebracht met mijn Nuvo Mousse, je zou er ook een wax voor kunnen gebruiken…het is allemaal ongeveer hetzelfde…probeer ook dat vooral uit…ook dat kun je weer testen op je zwarte stukje afval karton.

Het is niet een snel projectje maar wel ontzettend leuk om te doen. Ik heb nu een tag gemaakt, maar natuurlijk kun je er ook een soort paneeltje van maken of een art journal pagina. Als je er een art journal pagina van wil maken moet je we heel stevig papier gebruiken wat al dat geweld aan kan.

Voor zondag ga ik weer wat anders doen…ik ga vrijdag weer filmen…misschien wel samen met Sophie. Ze komt aankomend weekend weer thuis, ze moet vrijdag naar de tandarts in het ziekenhuis en daarna gaat ze lekker mee naar huis. Het is altijd best wel een dingetje het ziekenhuis. Niet zozeer die tandarts…maar meer het gedoe er om heen. Ze gaat altijd naar de speciale tandheelkunde, daar is net iets meer tijd en zijn ze het gewend om patiënten met een beperking te hebben.

Het gaat goed met haar en ze begint al aardig te wennen. Hier thuis is het helaas nog erg druk door allerlei omstandigheden, dus echt tot rust komen doen we nog niet. Nog even en dan gaan we lekker vakantie vieren met elkaar. Even helemaal niets doen…nou ja dingen waar we zin in hebben dan…maar even geen verplichtingen.

Er komen dan ook even geen video’s op YouTube, woensdag de 21ste is de laatste voor de vakantie. Daarna gaan we in de relaxstand tot woensdag 12 mei…dan komt de eerstvolgende video weer online. Thomas en Sophie zijn 2 mei ook nog jarig, dus dat gaan we ook vieren op onze eigen manier…
We zien wel wat er allemaal mogelijk is tegen die tijd…maar even fijn niets doen is ook wel even fijn. Zeker na zo’n hectische tijd is he heerlijk om even de kalender leeg te houden…

6 antwoorden op “Mixed media Tag”

  1. Je tag is superrrr mooi Patricia !!!
    Hoe krijg je het verzonnen ,heel knap.

    1. Hahaha dank je…tja ik mag graag dingen uitproberen en uitvogelen. Die radertjes in mijn hoofd staan bijna nooit stil.

  2. Ik vindt hem hartstikke mooi, en ga het uitproberen voor de eerste keer . Ben benieuwd bedankt voor al je filmpjes die zo heel duidelijk uitlegd. Ik geniet er van.

    1. Ik ben nog steeds niet helemaal klaar met inrichten. Er komt elke keer zoveel tussen. Ik hoop na de meivakantie een aantal dagen te kunnen inplannen en dan maak ik gelijk een video. We gaan er straks eerst even tussenuit, de batterij weer opladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *