Nieuw leven in mijn Bullet Journal

Bullet Journal van de Action met drie kleuren papier erin.

Ik heb de draad met mijn bullet journal weer opgepakt. Ik heb een nieuwe gekocht zodat ik weer een frisse start kon maken. Bij de Action hebben ze hele leuke met 3 kleuren papier erin. Wit, zwart en kraft… dat geeft dus extra uitdaging en dat ben ik ook nodig om zoiets vol te houden.

In de eerste video op YouTube daarover laat ik zien hoe ik begin met het maken van een kalender. Ik vind dat zelf praktisch. Maar het is ook maar net hoe je je bullet journal wil gebruiken. Je kunt het al agenda gebruiken, als dagboekje, om tekeningen in te maken. Je kunt er echt alle kanten mee op. Ik wil er gewoon van alles wat in doen.

Ik ga de komende tijd op YouTube wel video´s laten zien hoe ik in mijn bullet journal werk en laat dan voorbeelden zien. Het is niet zo dat ik jullie dagelijks mee neem in alles, maar bepaalde dingen ga ik jullie laten zien en uitleggen waarom ik dit doe.

In een bullet journal kun je elke dag iets doen…maar het hoeft absoluut niet hoor! Er zijn geen vaste regels voor zo’n journal. Maak het gewoon je eigen en leg die lat niet te hoog voor jezelf. Dus doe er gewoon in wat jij prettig vindt om te doen. Ik vind het echt een uitdaging dat er 3 kleuren papier in zit in mijn journal. Het geeft je extra uitdaging.

Ik heb besloten om niet op volgorde te werken…normaal gesproken doe je dat wel in een bullet journal…je begint vooraan en werkt naar achteren toe. Vaak sluit je het per maand af en begin je dus weer met een nieuwe maand. Ik doe dat dus niet….ik wil de mogelijkheid hebben om te werken op kraft, wit of zwart papier wanneer ik daar zin in heb.

Dus ben ik begonnen met het maken van kalenders. Ik heb ze nog niet allemaal klaar voor dit jaar, maar heb er wel de ruimte voor open gelaten zodat ik dat later kan doen.

Daarna heb ik een Index gemaakt…een soort inhoudsopgave. Meestal doe je dit direct vooraan in een journal, maar die van mij komt dus na de kalenders. Ik ga echt niet elke pagina beschrijven in die Index, maar haal daar de bijzondere pagina’s uit. Bijvoorbeeld een mood tracker.

Een mood tracker geeft je gemoedstoestand weer. Dus iets wat je elke dag probeert in te vullen. Het dwingt je om even over de dag na te denken en zo krijg je gelijk een momentje van rust. Je kunt dit invullen zoals jij wilt en kunt. Op Pinterest zijn genoeg voorbeelden te vinden.

Dus ga vooral ook eens kijken op Pinterest voor inspiratie. Ik doe dat ook en zo vindt je hele leuke voorbeelden die je kunt toepassen in je eigen journal. Een bullet journal is ongeveer hetzelfde als het creatieve dagboekje in Dylusions stijl. Je kunt er dezelfde dingen in doen alleen werk je nu niet per maand in een journal…maar je hebt een journal voor een heel jaar.

Dat scheelt dus al weer! Maar misschien vindt jij het helemaal niet fijn werken in een journal en werk je liever in een map en op losse bladen…ook dan kun je dit gaan toepassen! Je hoeft het niet dagelijks bij te houden! Af en toe een pagina maken is ook fijn!

Dus de komende tijd ga ik wat ideeën aandragen en dan hoop ik jullie weer te inspireren en zelf ook lekker aan de slag gaan met iets creatiefs. Het is zo goed voor ons brein…mits je jezelf natuurlijk niet teveel druk op gaat leggen…dus leg die lat niet te hoog! Niet elke pagina hoeft er fantastisch uit te zien…niet elke pagina hoef je te delen op social media…dit maak je voor jezelf…niet voor een ander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *