Nieuwe materialen uitproberen

Zomaar een voorbeeld hoe ik ga spelen met nieuwe matarialen…

Vandaag laat ik zien in de video op YouTube hoe ik nieuwe materialen eerst uit probeer voordat ik er een project mee ga maken. Ik ga dus eerst lekker spelen en uitproberen om zo te ontdekken wat het product allemaal kan en reageert met andere producten.
Op deze manier wordt je al zekerder met het product en kun je uiteindelijk iets moois ermee gaan maken.

Ik heb heel bewust hier eens een video over gemaakt. Meestal zien jullie alleen hoe ik er uiteindelijk mee werk…maar daar gaat dus een heel proces aan vooraf.
Ik begin altijd met een kleurkaartje…hoe ziet de kleur er in werkelijkheid uit…want dat is meestal een heel verschil met de kleur die op het product staat.
Ik heb hier ook al eens een video over gemaakt hoe ik dat doe…kleurkaartjes maken…

Zomaar een testkaartje waarin ik mijn nieuwe Posca Pencils uitprobeer.

Vandaag test ik de Posca pencils uit…voor mij nieuwe potloden…dus ik ga er eerst mee spelen. Ik ben een kaarten maakster van vroeger uit…dus ik begin ook altijd in de veilige modus zoals ik dat altijd noem…
Vaak is dat het inkleuren van stempels…dus dat heb ik nu ook gedaan….maar dan wil ik wel eerst weten hoe het product gaat reageren op het papier. Ik test dus verschillende papier soorten uit…ga het product mengen met water…een blending marker…geurloze terpentine…olie… en nog veel meer. Zo ontdek ik dus al snel wat werkt en wat niet werkt. Niet alleen papier dat goedkoop is zoals de correspondentie kaartjes van de Hema zijn goed te gebruiken…maar ook kleine stukjes papier waar je normaal op werkt…bijvoorbeeld restjes papier…dat kun je er prima voor gebruiken.

Hier heb ik alleen ingekleurd met de potloden op goedkoop papier (Hema)

De Posca pencils…ik moet zeggen dat ik daar best nieuwsgierig naar was…ik werk graag met de Posca markers en weet dat de kwaliteit daarvan heel goed is.
Dus ik was ook gewoon benieuwd wat deze potloden allemaal kunnen. Ik heb tot nu toe alleen nog maar het inkleuren van stempels uitgeprobeerd…maar er zijn zoveel dingen die je met deze potloden moet kunnen dus ik ben nog lang niet klaar met uitproberen. Ik wil ze nog echt gaan uittesten in mijn mixed media projecten…in mijn art journals… daarvoor ga ik ze dus nog eerst op andere manieren uittesten net zoals ik dat in de video heb laten zien. Maar dan ga ik kaartjes maken met verf…en dan kijken hoe het potlood zich houdt als je er dan mee over het verf gaat…

Dat uitproberen doe ik ook niet in één keer…elke keer bedenk ik weer iets wat ik er mee wil uitproberen…ik heb het dus altijd in een mandje liggen…in het zicht zodat ik het zie liggen…en ook de kaartjes waar ik al dingen op uit heb getest zitten in dat mandje zodat ik weet wat ik al heb uitgeprobeerd. Ik schrijf erbij wat ik heb gedaan…voor het complete overzicht.
Ik pak dus gewoon elke keer dat mandje erbij…heb ik even tijd…of krijg ik ineens een idee…dan heb ik alles bij de hand.
Pas als ik weet wat ik er allemaal mee kan dan gaat het product in een mandje of in een opbergsysteem op mijn werktafel of boekenplank. Ik neem er dus eerst echt de tijd voor…zeker als het product echt helemaal nieuw is.

Dit allemaal is gewoon echt mijn manier van werken…ik ben ook echt van het uitproberen…nieuwe dingen ontdekken…maar vooral ook dingen bedenken wat je met bestaande producten kunt doen. Dus iets eens op een hele andere manier gebruiken dan normaal…ook dat probeer ik op dezelfde manier uit…
Ik kijk veel video´s op YouTube…zo krijg ik weer inspiratie en soms ook ideeën om materialen eens heel anders te gaan gebruiken.
Natuurlijk deel ik al die ideeën graag weer met jullie…want ook dat blijft een passie van mij…anderen leren hoe ze net zoveel plezier kunnen hebben met creatieve dingen als ik dat heb.

Ik hoop dat ik jullie zo een inkijkje heb kunnen geven in mijn manier van denken en doen…normaal zien jullie mij dit niet doen op video…dat uitproberen doe ik lekker beneden voor de tv of even tijdens een half uurtje op mijn zolder.
Ik hoop nog heel veel nieuwe producten te mogen uitproberen…ik weet dat er nog het één en ander aan zit te komen van Nuvo…blijft toch één van mijn favoriete merken hoor…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *