Onderhoud Gellplate

Hoe maak je een gellplate schoon…

In de video van vandaag vertel ik hoe je je gellplate schoon maakt en in goede conditie houdt. Naar mijn mening is het belangrijk om je gellplate goed te verzorgen om zo heel lang plezier te houden van je gellplate.

Ik begin altijd een sessie met een schone plate…dat wil zeggen dat ik hem dus helemaal schoon maak voor ik hem op ruim, zodat ik altijd met een schone plate kan beginnen. Ik laat er dus geen restjes verf opzitten…sommige doen dat wel…maar ik dus nooit. Hoewel ik tussen het “spelen” door de plate bijna nooit schoon maak.

Een gellplate koop je voor langere tijd…het is immers niet goedkoop in aanschaf…maar als je eenmaal een goede plate hebt gekocht kun je daar ook jaren plezier aan beleven als je je aan bepaalde regels houdt… Het begint natuurlijk ook met het juiste gebruik ervan…dus nooit met scherpe materialen op je plate gaan werken. Glitters kunnen ook scherp zijn, dus pas daar mee op… Verder kun je heel veel materialen toepassen om kleuren aan te brengen op je plate. Ik werk zelf veel met acrylverf…de Amsterdam acrylverf vind ik het fijnste en daar krijg ik de mooiste resultaten mee. Maar daarnaast kun je vele andere materialen gebruiken zoals inkt (Distress inkten, maar ook Memento enz…), sprayinkt, Panpastel, diverse markers (niet met dunne scherpe punten)…en nog veel meer….

Pas ook op met scherpe achterkanten van penselen om bijvoorbeeld lijnen te trekken…er zijn speciale penselen te koop met een zachte rubber punt om dat te doen. Maar daarin tegen kun je genoeg materialen vinden in huis om leuke patroontjes te maken op je gellplate zoals lege verpakkingen, bubbeltjes plastic, ribbelkarton of siliconen pannelappen met een leuk patroon. Ga gewoon eens op zoek naar leuke structuren…maar wees gewaarschuwd…je kunt op een gegeven moment niet meer gewoon door een winkel of je huis lopen…je ziet overal patronen voor je gellplate!

Hier thuis zijn we de dagen aan het aftellen…bijna vakantie…dan kan de druk er weer even af voor een aantal weken…kunnen we wat langer slapen en hoeven we er niet zo heel vroeg meer uit. Nu gaat de wekker elke dag nog om half 7…vanaf aankomend weekend is dat wat anders… We gaan niet weg…er is nog genoeg te doen hier rond ons huis…maar ik hoop ook echt om wat extra tijd vrij te kunnen maken voor de eerste Kerstkaarten.

Ik heb al wel een aantal ideeën in mijn hoofd en het wordt hoog tijd om die eens actief om te gaan zetten in kaarten… Iets wat ik meestal trouwens doe in de zomervakantie…het liefst als de mussen dood van het dak vallen van de warmte… 🙂

Ik wil niet al te veel nieuwe materialen kopen…ik heb volgens mij nog heel veel liggen in mijn grote schuifdeur kast…dus het wordt tijd dat ik die ook ga uitzoeken..
Verder gaan we natuurlijk ook echt wel genieten en af en toe een dagje weg…we zien het wel… Gerwin krijgt volgende week zijn 2e vaccinatie…ik ben zelf al volledig gevaccineerd en Sophie is ook al volledig gevaccineerd. Ze zegt zelf dat ze Spoednik heeft gehad…natuurlijk heeft ze gewoon Pfizer gehad…maar ze wilde Spoednik omdat ze dacht dat daar wodka in zou zitten. Hahahaha. De GGD noemt ze de Grote Groene Dwergen… hahaha ja humor heeft ze wel. We hopen deze week ook voor Thomas een afspraak te kunnen maken…dan is hij ook weer een beetje gerustgesteld.

Corona hopen we nooit weer te krijgen…wat zijn we daar ziek van geweest en nog steeds hebben we last van die akelige nasleep. Maar als je ziet wat er nu allemaal weer gebeurt…dan maak je je toch wel weer een beetje zorgen…

We leven toch in een rare wereld tegenwoordig…kan er soms gewoon niet bij wat er allemaal gebeurt…hoe mensen alleen maar aan zichzelf denken en vooral ook denken dat ze meer rechten hebben dan een ander. Mij is geleerd om ook aan een ander te denken…mijn ouders zeiden altijd dat ik niets meer dan een ander was…maar ook zeker niets minder. Respect komt van twee kanten zeg ik altijd en laten we ieder mens dan ook behandelen als mens…hoewel ik mij soms echt wel afvraag hoeveel mens iemand is die zich beestachtig gedraagt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *