Opbouwen van goede voorraad

Zelf geprint tissuepaper en ricepaper

Zoals jullie weten ben ik druk bezig om mijn zolder op te ruimen, ik heb afscheid genomen van veel materiaal waar ik niet meer mee deed of kon. Veel heb ik weggegeven, de rest is vandaag naar de stort gegaan…dat geeft weer ruimte.
Ruimte die ik weer kan vullen met nieuwe materialen…maar vooral aanvullen van materialen die ik veel gebruik en ik niet meer op voorraad had.

Zo heb ik gisterochtend rijstpapier en tissuepapier bedrukt zodat ik weer een beetje op voorraad heb om te gebruiken in mijn art journals en andere projecten.
Ik heb dat al wel eens uitgelegd in een video hoe ik dat doe…binnenkort ga ik nog meer dingen laten zien met tissuepapier en wat je er allemaal mee kunt doen.

Zoals ik al eerder zei…een printer hoort ook echt bij mijn basis uitrusting en ik gebruik hem dan ook heel vaak. Als je mij ook vraagt naar een basis hobby artikel waar ik niet zonder kan is dat echt mijn oude vertrouwde printer.
Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar ik niet zonder kan hoor! Hahaha eigenlijk is het best een lange lijst denk ik…

Ik heb weer overzicht op mijn zolder…zie de dingen weer staan en dan gebruik je ze ook vaker. Ik heb nog niet alles ingedeeld hoe ik het wil hebben, maar ik heb weer ruimte om te schuiven met de kasten. Het begin is er in ieder geval…kan er weer prutsen en ik kan er weer fatsoenlijk filmen zonder eerst ruimte te moeten maken.
Ik pak nu mijn spullen die ik wil gebruiken en kan gelijk aan de slag. Als ik het helemaal klaar heb…waarschijnlijk over een paar maand 🙂 …maak ik wel foto’s. Ik heb gewoon niet zoveel tijd om het in één keer goed aan te pakken…maar ik moet ook zeggen dat ik dat lichamelijk ook niet meer kan hoor. Het hoeft ook niet…als je elke keer een klein beetje doet dan kom je er ook wel.
Het voordeel van mijn knutselzolder is dat het niet zichtbaar is voor anderen, het wordt echt een ruimte alleen voor mijzelf. Ik weet dat ik daar geluk mee heb dat we die ruimte ook hebben en dat lang niet iedereen dit heeft. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om voor jezelf een ruimte te maken…ook al is het maar een hoekje…ben daar wel eens voorbeelden van tegen gekomen op YouTube…al het hobbymateriaal in 1 kast die je helemaal kunt uitklappen als je aan de slag gaat en weer dicht doet als je klaar bent…

Ik ben echt iemand van het sorteren in mandjes e.d., het geeft mij echt overzicht. Ik haal die mandjes echt overal vandaan, vind het ook niet erg als ze verschillend zijn. Heb wel allemaal dezelfde kleuren zoals wit en zwart, dat geeft al rust.
Zo heb ik mandjes van de Action, Wibra en Zeeman…daar zijn ze ook niet zo duur. Binnenkort ga ik er nog wel een video over maken…misschien krijgen jullie nog ideeën voor jullie eigen hobbyspullen.
Ik moet het ook doen met een klein budget…tuurlijk ging ik ook het liefst naar de Ikea om daar allemaal prachtige kasten te kopen om zo een hele strakke hobbykamer te maken…maar aan de andere kant moet het ook gezellig zijn om in te zitten…niet te strak en te klinisch…de vloer hier is een kurkenvloer en die ligt er al heeeeel lang in…komt daar een verf vlekje op dan vind ik het niet erg. Het is mooi gemakkelijk schoon te houden, swiffer erdoor en de stukjes papier en andere rommeltjes zijn weer weg.

Ik heb nog 1 kast waar planken in moeten komen…dan kan ik wat meer weg zetten achter de deur en is het niet meer zichtbaar. Ook staat het dan beter stofvrij weg en dat is ook prettig. Toen wij dit huis kochten ruim 11 jaar geleden was de zolder al verbouwd tot een (slaap) kamer. Ik heb er jaren mijn webwinkeltje gehad met zelfs een speelhoek voor de kinderen zodat ik bestellingen kon klaar maken terwijl ik de kinderen dan in de gaten kon houden. Nu wordt het dus echt mijn zolder…beetje bij beetje kom ik er wel en wordt het zo als ik voor ogen had…

Eén antwoord op “Opbouwen van goede voorraad”

 1. Lieve Patricia

  W a t heb je dit mooi verwoord.
  Lieverd ik ben blij dat je dit gedaan hebt
  Wat fijn voor je dat er nu eindelijk schot in zit.
  Super fijn dat je hier een v8deo van gaat maken.
  En nog fijner voor jezelf dat je de spulletjes weer zo kunt pakken.
  Bedankt voor het fijne bericht.
  Rustig aan he
  Dikke knuffel voor jullie 4tjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *