Oude Dylusions paint….

Oude potten verf die sterk was ingedroogd.

Ik vertelde het al in een video….een tip die ik had gehoord om je ingedroogde Dylusions paint weer wat vloeibaarder te krijgen…ik ben er eens mee aan de slag gegaan en heb er een paar uur flink roeren op los gelaten…

Samen met Sophie heb ik alle potten nagekeken…sommige waren echt al wel misschien 5 jaar oud…sommige nog redelijk vloeibaar…andere waren tot een soort pudding ingedroogd en mijn Bubblegum Pink was echt niet meer te redden…die heb ik na meerdere pogingen opgegeven en in de afvalemmer gesmeten…was er klaar mee… 🙂

Wat heb ik nu gedaan…ik heb door de verf Pouring medium geroerd tot het helemaal was opgelost en weer goed vloeibaar was geworden. Pouring medium is kleurloos, dus de kleur van de verf wordt niet aangetast. Als je nieuwe Dylusions verf hebt is deze best wel vloeibaar en gemakkelijk te verwerken. Alleen een groot nadeel van die grote potten was dat de verf erg indroogde op een gegeven moment…soms zelfs zo erg dat er een soort pudding ontstond met allemaal vieze klonten erin.

Ik had nog een fles Pouring medium van de Action staan…deze heb ik gebruikt…met een stokje kleine beetjes er door heen roeren tot het gewenste resultaat was bereikt…moet zeggen dat ik niet ontevreden ben…hoe het zich natuurlijk gaat houden weet ik niet…maar ik vond het wel het proberen waard. Er zijn er nog steeds een aantal die niet helemaal glad waren geworden…maar ik bewaar ze nog even…misschien mengt het zich nog wel beter…

Het viel mij echt op dat de ene kleur zich beter hield dan de andere…terwijl ze toch ongeveer even oud moesten zijn. Die Bubblegum Pink spande dus echt de kroon…daar was gewoon niets meer mee te beginnen…ik heb hem weggegooid…heb deze kleur ook in de kleine nieuwe flesjes. Die nieuwe flesjes Dylusion zijn toch wel veel gemakkelijker hoor dan die grote potten…maar ja als je éénmaal zo’n pot hebt staan is het eigenlijk ook zonde om niet te gebruiken toch?

Hiervoor sprayde ik er wel eens een beetje water in…maar op een gegeven moment was dat niet meer voldoende…veel water toevoegen is niet goed voor de verf…daar kan geen enkele verf tegen…behalve aquarelverf natuurlijk…die is er voor gemaakt.
Maar als je veel water aan acrylverf toevoegt gaat de structuur van de verf stuk…dan kunnen er rare dingen gebeuren…zoals dat de verf niet watervast meer is…gaat schilferen…dat wil je niet natuurlijk. Pouring medium kun je dus gebruiken om de verf dunner te maken…dat is er voor gemaakt. Nu is dat ook nog eens heel erg in…dus de medium is goed verkrijgbaar…ook van de goede bekende merken.

Ik heb de verf natuurlijk even uitgetest op een pagina…met een babydoekje heb ik 3 kleuren verf aangebracht en het resultaat mocht er zijn…je ziet de achtergrond nog wel een keer voorbij komen….ik heb die pagina gemaakt als oefenpagina voor een workshop.
Afgelopen zondag was er weer een workshop…deze heb ik niet live meegedaan…kon het allemaal niet redden om op tijd klaar te zitten.
Morgen als de kinderen naar school gaan…gaat moeders naar boven en trek ik mij terug op mijn zolder…dan gaan we even lekker aan de slag…laptop erbij en doen we net alsof het zondagavond is en ik er gewoon live bij ben. Natuurlijk had ik al wel een stukje meegekeken toen ik de kinderen in bed had liggen…zelfs helemaal tot het eind gezellig gekeken…maar het is toch anders als je zelf live mee doet…een soort spanning is er dan…het tempo is vaak best hoog…nou ja je hebt geen tijd om na te denken…dan loop je al weer achter in het hele verhaal.

Ik heb nog weer bijgetekend voor nog twee online “classes”…het is ook een beetje verslavend ben ik bang…maar wat leer ik veel tijdens deze workshops…ondanks dat ik niet echt een beginner meer ben…het blijft een heerlijk mens die Dyan Reaveley…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *