Papier…

Ik krijg vaak de vraag welk papier ik gebruik….nou dat ligt er aan wat ik er mee wil gaan doen. Een papier wat ik erg graag gebruik is het Strathmore Bristol papier, dit is heerlijk glad papier dat ook stevig is. Het kan zelfs wat water aan…dus ik kan er heel veel kanten mee op. Ik vind het heerlijk om hier Art Journal pagina’s mee te maken, het is zo glad… De verf gaat er heel gemakkelijk op en het is fijn uit te wrijven. Ik heb meestal blokken van A3 formaat en die snijd ik dan zelf op maat. Zo kan ik het echt overal voor gebruiken. Ik werk er dus met verf op, met inkt, met structuurpasta…het gaat allemaal prima. Dus ik gebruik het ook voor kaarten maken, voor mijn Geliplate, voor mijn ATC kaartjes….

Dan het aquarelpapier…hiervoor gebruik ik meestal het Waterart van Kippers. Dit is een goede kwaliteit en ook redelijk goedkoop papier. Ik gebruik voor het kaarten maken, dus als ik stempels ga inkleuren, dan gebruik ik de kleine A6 blokjes papier van 185 grams. Als ik echt met veel water ga werken of met veel mediums zoals bij een mixed media project dan gebruik ik de 300 grams van de Waterart. Dit kan veel aan en het papier trekt weer mooi recht als het droog is.

Ik heb veel soorten en merken papier uitgeprobeerd…wat voor mij fijn werkt hoeft dat voor jou natuurlijk niet te doen. Voor mijn Art Journals maak ik gebruik van ordners, ik maak al mijn pagina’s dus op losse bladen. Dit werkt ook erg fijn, je hebt nooit een naad of een bobbelende pagina waar je op moet starten. Ik werk dus niet in Art Journal boek… je bent dan ook gebonden aan het papier. Nu kan ik kiezen wat ik wil…

Soms werk ik ook op heel goedkoop papier, bijvoorbeeld van de Action, maar dit is alleen om bepaalde dingen uit te proberen. Als ik echt een Art Journal pagina wil maken bijvoorbeeld dan werk ik toch het liefst op wat betere kwaliteit.

Wat ik ook veel gebruik, vooral bij mijn Gelliplate, dat is kopieerpapier . Het is goedkoop en later kun je het papier gebruiken voor collages. Ideaal dus. Ik heb het ook altijd bij mij liggen. Ik stempel er mijn stempels op af…test mijn markers er op uit…en hetzelfde papier gebruik ik ook rustig weer voor mijn Gelliplate om bijvoorbeeld op af te rollen.

Ik gebruik ook nog steeds af en toe die correspondentie kaartjes van de Hema, die zijn ook lekker glad en ik heb ze heel veel gebruikt voor het inkleuren van stempels met mijn Copic markers. Die gebruik ik niet zo veel meer, dus ook niet die kaartjes van de Hema….maar ik heb ze altijd nog in mijn voorraad liggen….

Zo zie je maar….voor elke techniek is er wel een papier wat ik dan het liefste gebruik. Ik heb dus al zo veel merken uitgeprobeerd…van goede resultaten tot wat minder…
Ik blijf nu bij het bovengenoemde, het bevalt mij prima…ik kan er mee doen wat ik wil en het werkt prettig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *