Project zolder is eindelijk klaar!

Fijne ruimte om te freubelen

Hallo allemaal, moet mij bijna weer opnieuw voorstellen hé…dit is echt lang geleden…veel te lang… het is ook een immens project geworden onze zolder verbouwing…maar het resultaat mag er zijn.

Eigenlijk zijn we vorig jaar al begonnen…er moest worden opgeruimd…zo weinig mogelijk spullen mochten in de ruimte aanwezig zijn om werkruimte te creëren. In januari zijn we begonnen met slopen…de zolder was ooit al afgetimmerd door de vorige bewoners, maar we moesten terug tot het oude dakbeschot zodat ze het dakkapel konden plaatsen.

Tja en als je eenmaal begint met slopen…dan kom je van alles tegen en ga je steeds verder. Je bent immers bezig en je doet het niet zo snel weer…dus wilden we het goed aanpakken. De zolder moest geïsoleerd worden, zowel het dak als de muren…dus ook uiteindelijk een nieuwe vloer erin…maar dus eerst dat dakkapel…

Wat een bouwval…gek werd ik ervan! 🙂

Tijdens die storm in februari werd het dakkapel geplaatst…persoonlijk vond ik dat erg spannend…de mannen van Wiko dakkapellen waren er niet zo van onder de indruk… beetje woei zeiden ze…hahaha… Ze hebben goed werk geleverd…en we konden daarna dus zelf aan de slag om alles af te werken.

Dat afwerken nam heel veel tijd in beslag…op een paar hele kleine dingen na is het nu eindelijk af. Maar we hebben echt weken gebuffeld om tot zover te komen. Eerst dus alle muren voorzien van isolatie en gipsplaten…die weer afwerken met plamuur zodat ik het kon behangen. Het dakkapel zelf moesten we nog afwerken, zaten zoveel schroefgaten…

Het begon erop te lijken, steeds minder chaos…

De vloer was weinig meer van over…die was zo beschadigd…maar we waren toch al van plan om er een laminaat vloer overheen te leggen. De buurman heeft mijn man geholpen met isoleren en die gipsplaten er tegenaan maken, de rest hebben we samen afgemaakt.

Gelukkig ben ik redelijk handig en heb ik dus veel zelf gedaan, veel pauzes er tussendoor genomen…mijn lichaam vond het niet zo leuk wat ik deed namelijk. Maar goed…ik ben van het niet zeuren en gewoon doorgaan…dus dat deden we ook.
Ik heb de muren geplamuurd en behangen…geschilderd…geholpen met laminaat leggen…plinten eraan gemaakt…bijna alles afgekit…moet nog een klein stukje doen…
Maar jullie snappen vast wel waarom het weken heeft geduurd…van een complete bouwval naar een mooie ruimte…

Ik kan er weer zitten en ik hoef niet meer beneden in de woonkamer te filmen voor YouTube. Er moeten nog wat meubels komen…maar dat komt later wel. Ik had nog wat oude meubels staan en die gaan eruit…het past echt niet meer bij mijn mooie zolder.

Heerlijk rommelen en alles weer op z´n plek zetten….

Sophie heeft een nieuw bureau…haar oude was gemaakt van een blad van een oude commode en daar hadden we poten onder gezet. Ze heeft het nu op haar slaapkamer staan en kan dus ook op haar slaapkamer zitten aan een bureautje. We moeten nog kijken naar een goede stoel voor haar…maar ook dat komt nog wel.

De ruimte moet ook nog gezellig worden aangekleed, maar dat komt ook wel. Ik ga de komende tijd maar eens een aantal leuke dingen maken die ik er kan neerzetten.

Weken hard werken heeft een prachtige ruimte opgeleverd waar ik mijzelf heerlijk in kan terug trekken. Even weer tot mijzelf komen en opladen voor een nieuw gevecht.

Een gevecht is het nog elke dag, het gaat namelijk helemaal niet goed met onze Sophie…zonder in verder details te treden. Maar een jaar lang vreselijke overvraging en niet handelen naar een beperking kan heel veel doen bij een kind. Gelukkig staan alle neuzen de juiste kant op nu, maar het gaat nog een lang traject worden om alle opgelopen schade weer goed te krijgen.

Gelukkig kan ik mijzelf goed uiten…zowel door er over te praten als dingen te verwerken in mijn journals. Ik heb mijn bullet journal weer nieuw leven ingeblazen en ga proberen elke dag iets creatiefs te doen.

Dus blijven adem halen…komt het allemaal goed. Dat is ook echt mijn motto voor de komende tijd geworden. Sophie is elk weekend thuis, dus dat betekent voor mij door de week een stapje harder zodat ik er in de weekenden voor Sophie kan zijn. Ze heeft het zo nodig…en dan zetten we onszelf maar weer opzij…ach we weten niet beter…dit doe ik al bijna 14 jaar…met heel veel liefde…

8 antwoorden op “Project zolder is eindelijk klaar!”

 1. Hoi Patricia ,keifijn voor je dat je weer je eigen plekje hebt waar je lekker kunt freubelen en ook voor Sophie ..heerlijk toch ?? Jammer dat het niet goed gaat met haar …..

  Ik loop ook tegen heel veel instanties aan ,weet er af en toe geen raad mee maar stuur alles door naar de casemaneger die zijn er voor .
  Afgelopen donderdag Tien weggebracht naar dagbesteding onderweg ging hij aan het huilen ,voelde mij zo kloten .Kreeg tussen de middag wel een berichtje dat het goed ging .Dronken nog een kopje koffie samen daar ,en met de vraag of hij volgende week terug kwam zei ,nou dat zit nog ik heb zat thuis te doen …ik zei dat hij iedere week moest daar was hij niet mee eens ..een beetje bozig was hij ..toen schoot ik vol waardoor ik bijna ongeluk kreeg op rotonde ….nu hopelijk legt hij zich bij neer …maar hij vindt het niks ……fijn weekend liefs Gerrie

  1. Och Gerrie wat lastig en verdrietig. Los laten zeggen ze dan hé…hoe dan zeg ik dan altijd…

 2. Lieve Patricia, wat een werk hoor. Maar de resultaat is mooi geworden, ik wens je heel veel plezier met je nieuwe hobby kamer en dat je nog heel lang van mogen genieten, en je creativiteit ons inspirerend.

 3. hallo Patricia.

  Het is supermooi geworden. Je mag trots zijn met zo’n mooie hobbykamer.
  Voordeel van zo’n kamer is dat je niet meteen iedere keer alles hoeft op te ruimen. Want misschien ben ik dat alleen , als je bezig bent heb je meer nodig dan je op voorhand denkt. Dan bedenk je dit en heb je dat weer nodig. Ik heb een hele tijd beneden gezeten maar dan kun je niks laten liggen , het moet opgeruimd zijn voor als er iemand komt. ik zit nu boven en ik kan nu de deur dichttrekken en de volgende dag gewoon verder gaan als ik zin heb. Dat scheelt weer alles voor de dag halen, en dan heb je ook sneller zin om iets te gaan doen.
  Ik hoop dat je nog vele mooie dingen aan ons laat zien vanaf je mooie hobbykamer.

  Groetjes van Ine

  1. Nou Ine…inderdaad…heerlijk de deur achter mij dicht. Kan ook dingen aan de lucht drogen…veilig voor bepaalde vingers.
   Ik vermaak mij er wel!

 4. Gefeliciteerd !
  Ik hoop dat je er veel tijd kunt doorbrengen en er dan dubbel van kan genieten! en daardoor de zorgen een beetje van je af kunt laten glijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *