Raampjes maken…

Raampjes in mijn creatieve dagboekje.

Ik liep wat achter in mijn creatieve dagboekje doordat ik zo druk was geweest met dat grote project en doordat er van alles tussendoor kwam. Wat ik dan doe in zo’n geval is snel een aantal pagina’s achter elkaar maken. Eén van de manieren is dan bijvoorbeeld door raampjes te maken in een pagina. Met een mesje snijdt je dan stukjes eruit zodat de pagina eronder er doorheen komt. Zo kun je heel snel 3 pagina’s in één keer maken.

Ik laat het allemaal zien in deze video…het is echt niet moeilijk…ik laat ook gelijk zien hoe gemakkelijk het is om de stansblokken van Art by Marlene te gebruiken. Ik gebruik ze heel veel. Marlene gebruikt ook veel kleur in haar creaties en ze zijn heel grappig. Je kunt ze ook heel goed combineren met de producten van Dylusions. Ook die zijn anders en misschien wel een beetje raar, maar ik houd ervan.

Zie je hoe leuk zo’n raampje is?

Ik vertel over hoe je diepte krijgt in een pagina…en dat je vooral niet te moeilijk moet denken. Op deze manier heb je zo een aantal pagina’s klaar. Natuurlijk kun je erbij schrijven, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook een leuke of grappige tekst bijplakken. Dan ben je echt zo klaar…snel even 3 pagina’s gemaakt…
Zo voor de video duurt het veel langer…ik wil alles goed uitleggen…goed laten zien…dus dan neem je er ook echt de tijd voor. Ik had mijn aller grootste fan weer naast mij zitten….Sophie was uit bed gekomen…ze kon niet slapen.

Plaatjes uit het stansblok van Art by Marlene

Het gaat momenteel niet zo lekker met haar…ze is thuis en gaat even niet naar school. Het komt gewoon dat het erg onrustig is op school, de kinderen hebben erg veel last van alle maatregelen. Sophie zit namelijk niet op een gewone school, haar school is heel bijzonder en is gelegen op het grote terrein van een woon/zorgcentrum voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze bieden daar het onderwijs aan op ZML verdiept niveau, voor elk kind een eigen programma. Er zitten maar een paar kinderen op school, er zijn 3 klassen met maximaal 6 kinderen en 3 juffen. De uitstroom is dagbesteding, maar voor hen is het natuurlijk gewoon werk als ze 18 zijn geworden. Zodra ze 18 worden gaan ze van school en is er ook iets voor ze…dus voor ons een geruststellende gedachte. Sophie staat ook op de wachtlijst voor een plekje daar op een woongroep….maar woont nu dus nog thuis. School doet wel ontzettend hun best…maar ze zijn dus gewoon gebonden aan allerlei regels die er zijn i.v.m. het corona.

Ach we redden ons wel met elkaar…maar er is nu wel minder tijd voor de hobby…dat schiet er dan echt bij in. Maar ik kan wel video’s maken met haar naast mij…ik zeg elke keer even wanneer ik weer ga filmen en dat ze dan even stil moet zijn…dat gaat redelijk goed.
Enne…ach…anders knippen we het er gewoon uit…maar meestal is dat niet nodig en stop ik geregeld even zodat ze weer even kan kletsen.
Maar mocht je ineens rare schaduwen zien…dan weten jullie dat het Sophie is die naast mij staat…hahahaha….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *