Schilderij voor Sophie

Het project is af, maar super moeilijk te fotograferen.

Ik liet het al zien in de video wat mijn plan was…ik had 3 leuke foto´s van Sophie uitgezocht. Ik heb een achtergrond gemaakt op een groot vel mixed media papier van Strathmore. Diverse kleuren verf geschraapt met een paletmes…daarna in de natte verf nog iets geschreven zodat het witte van het papier er nog weer een beetje doorheen kwam. Ik heb heldere kleuren gebruikt maar de achtergrond toch vrij donker gemaakt zodat de foto´s beter uitkomen. De foto´s zijn het belangrijkste…de rest is een achtergrond en moet dus ook op de achtergrond blijven.

De achtergrond is vrij donker gehouden om de foto´s naar voren te laten komen…

Zoals ik al zei in de video heb ik alles aan de lucht laten drogen, ik heb dus geen heattool gebruikt om alles te drogen. Aan de lucht droogt het papier egaler op en gaat het niet zo bobbelen. Het blijft mooi recht zodat het in de lijst doen wat gemakkelijker gaat.
Het inlijsten vind ik altijd nog een lastige klus…daar ben ik echt niet zo goed in…laat mij maar gewoon de kunst maken…dat vind ik ook veel leuker om te doen.
De lijst heb ik overigens gekocht bij de Action, ik had in de stad ook bij andere winkels gekeken…maar ik kon geen mooie goedkope lijsten vinden.
Ik kan als Sophie dit niet meer mooi vindt alles er zo weer uithalen en er weer wat anders in doen.

De foto´s zijn zelf geprint…

De foto´s print ik altijd zelf…mijn printer is al best oud…maar het is echt één van mijn beste aankopen ooit….ik gebruik mijn printer heel veel. Ik print mijn designpapier ermee, mijn tissuepaper, mijn rijstpapier….
Vroeger printte ik mijn facturen van de webwinkel ermee…maar dat hoeft natuurlijk niet meer…ik gebruik een printer van Brother.
De inkt die ik gebruik koop ik online van het huismerk…veel goedkoper dan de originele inkt en net zo goed hoor! Het fotopapier is van de Action…dat had ik nog liggen.
Veel foto´s print ik namelijk niet tegenwoordig…gebruik mijn printer echt voor andere projecten.

Dit project was al eventjes klaar, maar ik had nog niet de tijd gehad om er een blogbericht over te schrijven. Sophie is vandaag weer voor het eerst naar school geweest, ze heeft een goede dag gehad. Natuurlijk kwam ze heel moe thuis, het vergt ook heel veel van je als je niet kunt doen wat je normaal nog wel kunt doen.
Ik ben weer even verder gegaan op mijn hobbyzolder…beetje bij beetje wordt het zoals ik voor ogen had. Ik ben er nog lang niet…maar dat geeft ook niet…
Deze week ga ik nog wel filmen zodat ik voor zondag weer een video heb…ik ben nu nog aan het testen met mijn nieuwe filmopzet…
Vandaag heb ik een nieuwe stoel gekocht…zag hem staan bij de Action…was al een tijdje op zoek naar een goede bureaustoel…heb nu een echte gamestoel…hahaha…
Maar ik ga geen andere video´s maken hoor! Moet er niet aan denken…dat gamen laat ik maar over aan Thomas…die is daar veel beter in. Ik kan lekker zitten…daar gaat het mij om!

2 antwoorden op “Schilderij voor Sophie”

 1. Lieve Patricia

  Wat is het mooi geworden.
  Wat zal Sophie hier blij mee zijn.
  Mooi met al die kleuren.
  Fijn dat het goed gegaan is op school en dat jij nog tijd hebt gehad voor je zolder.
  Wat super dat je een goede stoel hebt gekocht. Is heel belangrijk.
  Ik hoop dat het stuk voor stukje wat beter gaat zodat je zolder snel zal worden zo mooi als jij het wilt heel veel succes met alles en verheug me op de video van zondag maar denk 1 ding gezondheid en gezin gaan voor alles he.

  Dikke knuffel

  1. Bedankt Hellen…het komt ook wel weer goed…maar soms is het allemaal ook best veel en dan lukt het gewoon ff allemaal niet.
   Ik zeg ook niet voor niets altijd dat ik geen robot ben…altijd maar door kan gewoon niet, dan kom je jezelf gewoon tegen op een gegeven moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *