Schrijven in een art journal

Zelf leuke teksten schrijven in je art journal

Vandaag laat ik zien hoe je kunt schrijven in je art journal of in je creatieve dagboekje. Ik laat het zien in de video hoe ik dat doe. Ik leg alle letters uit en vertel ook wat ik ervoor gebruik aan materialen. Ik laat twee typen letters zien en dit is echt een kwestie van oefenen en oefenen. Ik ben er nu een tijdje mee bezig en het gaat steeds beter.

In de video vertel ik al dat ik eerst veel op Pinterest naar ideeën heb gekeken…hoe schrijven anderen…dit ben ik vervolgens na gaan doen. Uiteindelijk heb ik het aangepast aan mijn eigen stijl. Hiervan heb ik een alfabet gemaakt zodat ik hier altijd op terug kan kijken.

In de video laat ik twee soorten letters zien. Met de dunne lijnen en balletjes gebruik ik voor mijn creatieve dagboekje als ik wat meer wil schrijven. Dan moet het wat sneller en dan is dit het gemakkelijkst. Je kunt hiervoor ook gewoon je eigen handschrift gebruiken. Als jij aan elke letter balletjes maakt aan de uiteinden zal je zien dat je handschrift er ineens heel anders uitziet.

Mijn sierletters, het hele alfabet.

Hierboven kun je op de foto zien dat je begint met het tekenen van hulplijnen. Dit doe ik met potlood, druk niet te hard op je potlood. Deze lijnen gum je later weg. Het is gewoon een hulpmiddel om de letters goed te tekenen/schrijven. Als je hiermee begint kun je het beste groot beginnen, nadat je heel veel hebt geoefend kun je de letters steeds kleiner gaan maken. Dit is namelijk niet iets wat je zomaar kunt…je moet het echt oefenen. Van te voren moet je ook niet gaan denken dat het je niet gaat lukken…verstand op nul en gewoon beginnen. Echt op een gegeven moment lukt het vanzelf wel!

Schrijven met een twist door gebruik van golvende lijnen.

Hierboven zie je de letters die ik gebruik als ik snel een tekst wil schrijven zoals bijvoorbeeld in mijn creatieve dagboekje.
Ik laat gelijk zien dat je ook met een twist kunt schrijven op golvende lijnen. Nadat je de basis hebt geleerd kun je helemaal los gaan en van alles schrijven. Door het heel veel te doen ga je gewoon merken dat het steeds beter gaat. In het begin zet je alles nog op in potlood, later ga je steeds vaker gelijk met de Posca marker schrijven. Ik merk dat mijn Posca markers erdoor vliegen momenteel…zo vaak gebruik ik ze.

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-zwart?tracking=5d4f2527c9a03

Hierboven een link naar de Posca marker die ik heel veel gebruik, zowel in het zwart als wit. Want ook mijn witte Posca marker vliegt eruit…op papier dan! Ik ben veel aan het tekenen en schrijven in mijn art journals van Dylusions. Zowel in de zwarte journals met een witte marker als in mijn andere journals met een zwarte posca op een gekleurde achtergrond.

Als je dan eenmaal zo kunt schrijven dan kun je echt alle kanten er mee op. Want wat denk je van een leuke kaart…een achtergrond in Dylusions stijl….mooie tekst erop schrijven….
Kijk vooral eens op Pinterest naar voorbeelden, dat doe ik ook…ik zoek er allerlei leuke teksten op…voorbeelden…bijna elke dag kijk ik wel even op Pinterest. Hieronder vindt je de link naar mijn Pinterest pagina.

https://nl.pinterest.com/patriciazweers/

Hier kun je mij ook volgen…kijk op mijn borden voor inspiratie…pin wat je leuk vindt….ik gebruik het al jaren…vertelde er al over toen ik nog workshops gaf…

Beide letter stijlen in mijn tekenboekje…altijd bij de hand

Voor mijzelf heb ik de letters in mijn tekenboekje geschreven zodat ik altijd terug kan kijken hoe ik een letter ook al weer schreef…want natuurlijk schrijf ik mijn dagelijkse dingen niet…een boodschappenbriefje maken wordt zo wel heel veel werk natuurlijk!
Maar het is zo leuk om teksten te schrijven op een bijzondere manier…vooral die grappige teksten die ik nu ook echt verzamel. Bijvoorbeeld…het leven is als een frikandel…je moet het zelf speciaal maken…dat is toch hilarisch? Je moet ook niet alles zo serieus nemen…dan vergeet je te genieten van die leuke kleine dingen in het leven.

Wij hebben nu allemaal vakantie…de kinderen vrij van school….Sophie was dat al een tijdje door de omstandigheden…Thomas heeft afgelopen dinsdag afscheid genomen van zijn klas. Hij blijft wel op dezelfde school, maar gaat nu het voortgezet speciaal onderwijs doen. Het afscheid was door de corona maatregelen niet zo als ze gewild hadden…het was erg teleurstellend voor de kinderen. Doordat Thomas naar speciaal onderwijs gaat wonen al zijn vriendjes van school verder weg…dus afspraakjes maken gaat ook allemaal anders dan anders. Vanmiddag hebben we hem ook naar een vriendje gebracht…gelukkig blijven ze samen op dezelfde school. Verder gaan toch wel veel kinderen naar andere scholen dichter bij ze in de buurt en omdat ze inmiddels geleerd hebben hoe om te gaan met hun beperking. Bij Thomas ligt het allemaal wat anders, hij blijft op dezelfde school omdat deze helemaal is aangepast voor mindervaliden. Ook is er een rustruimte voor kinderen die het niet de hele dag anders vol houden. Hij krijgt gelijk al zijn therapieën tussen de lessen door…en het revalidatiecentrum kan meekijken bij problemen waar ze tegenaan lopen.
Thomas gaat heel graag naar school, vanaf het begin voelt hij zich er thuis tussen kinderen die allemaal lichamelijk iets hebben. Er is begrip voor elkaar…wat de één niet kan helpt de ander weer mee…zo is voor Thomas ook iedereen gelijk…precies zoals wij dat graag zien.

Maar nu gaan we eerst genieten…alles in de relaxstand…hoewel er ook weer veel dingen in het ziekenhuis wordt opgestart wat geheel stil was komen liggen door het corona. Wij moeten dus ook weer veel op pad…het is maar goed dat we niet weggaan op vakantie…we plannen de leuke dingen gewoon om het ziekenhuis gebeuren heen en zelfs daar maken we een dagje uit van. Op de terugweg lekker eten onderweg…maken we er gewoon een feestje van. Eigenlijk zoals we dat altijd doen…op onze eigen manier genieten van het leven…klagen heeft geen zin…daar wordt het niet anders van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *