Scrapalbum van de Action

Ook hier leuk doodlen op zwart

Ik kwam bij de Action, we hebben een nieuwe hier in Oldenzaal, dit leuke scrapalbum tegen. Het is een album met zwart karton dat redelijk glad is. Ik kon het natuurlijk niet laten liggen voor dat geld…het koste maar € 2,49. Het album is ongeveer 25 x 25 cm, dus je hebt alle ruimte…

Ik moest dit natuurlijk even uittesten, ik had ook nieuwe Posca markers. Ik heb leuke nieuwe kleurtjes gekocht, allemaal van het type PC-1MR. Daar kan ik mee doodlen en door een stencil tekenen, net als mijn witte Posca marker.

De eerste pagina…begonnen met een witte Posca marker.

Ik ben zoals je hierboven kunt zien begonnen met een witte posca marker, heb eerst een kader getekend met mijn journal block en daarna de ruimtes opgevuld met patroontjes die ik door een maskstencil heb getekend. Het papier is in ieder geval lekker stevig, helemaal glad is het niet…er zit iets van een vezel in…maar niet hinderlijk.

De vierkantjes moet ik nog uitsnijden, maar ik moet eerst de pagina aan de achterzijde afmaken voordat ik kan gaan snijden. Ik was best tevreden over het resultaat…

De tweede en derde pagina…nog niet helemaal af…maar een aardig stukje op weg.

Nu ik zag dat die witte Posca’s geen probleem waren voor dit album ben ik begonnen met de gekleurde Posca’s. Ik vind het zo leuk om kleur te gebruiken naast het wiite op dat zwarte papier. Nu moet ik wel zeggen dat mijn Posca’s veel beter uitkomen dan mijn gelpennen. Ik heb glittergelpennen van Sakura (Stardust), maar deze vallen niet zo op als de Posca’s. Ik heb ook nog wat andere goedkope gelpennen, maar ook deze komen niet echt goed uit de verf.

Een groot voordeel van de Posca’s is dat ze heel snel droog zijn, ideaal natuurlijk voor een linkspootje zoals ik…dat scheelt heel veel lelijke vlekken! Dat is ook wel waarom ik liever de Posca’s gebruik. Ook van de Posca’s kun je glitter en metallic varianten kopen…dus voor dat beetje glitter kun je ook uit de voeten met een Posca. Hieronder een link waar ik mijn Posca’s heb gekocht:

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-paars?tracking=5d4f2527c9a03

Zo zie je maar…ook met een klein budget kun je leuke dingen doen en maken. Ik loop geregeld even bij de Action naar binnen om te kijken wat ze er hebben aan hobby spullen. Niet altijd is het naar mijn zin hoor…ook de kwaliteit laat soms te wensen over…maar zo zijn er ook spullen die ik er altijd koop zoals mijn foamtape. Die koop ik er al jaren…deze is niet te dik en lekker breed. Ik ben maar 3 stroken nodig om een oplegkaartje op een basiskaart te plakken. Ook de papierblokken met designpapier neem ik daar altijd mee, heb nu ook weer twee nieuwe blokken voor de kerst meegenomen. Eén ervan in de traditionele kleuren en de ander in mooie pastelkleuren…een keer weer wat anders.

Ik heb ook geen groot budget om mee te werken en dan moet je het budget goed besteden. Soms kies ik echt voor kwaliteit…zoals bij mijn markers… Andere keer ga ik voor wat goedkopers en dat kan ook bij de Hobbywinkels hoor! Er zijn merken die goedkopere producten hebben en net zo goed zijn als de duurdere merken. Soms moet je ook gewoon iets uitproberen. Je betaald vaak ook voor een naam…maar dat wil niet automatisch betekenen dat het dan ook goed is. Eigenlijk is het gewoon een leerproces…door met materialen van verschillende merken te werken leer je vanzelf wat voor jou goed is en wat niet. Ik zeg ook altijd wat voor mij goed is hoeft dat voor een ander niet te zijn…net zoals mijn manier van werken niet dé manier is…maar een manier…

De enigste manier voor jou om er achter te komen wat jouw manier is…is om het uit te proberen…probeer dingen uit…echt het hoeft niet allemaal te lukken…juist die dingen die mislukken leer je veel van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *