Simpele kaart met Distress Oxide inkt

Simpel maar mooi, snelle achtergronden maken met Distress Oxide inkt.

Vandaag wederom een projectje met Oxide inkt…een leuke en snelle achtergrond maken met Oxide inkt en een mask stencil.
Nu ik mijn inkten bij mij op de werktafel heb merk ik dat ik ze veel sneller pak…als je iets in een doos stopt zie je het niet en “vergeet” je vaak dat je ze hebt.
Je weet natuurlijk wel dat je ze hebt, maar je moet er meer moeite voor doen om ze te pakken om er mee aan de slag te gaan. Dan grijp je automatisch naar wat je wel voor handen hebt.

Ik laat vandaag een hele simpele techniek zien en heb 4 voorbeelden gemaakt en heb alleen verschillende stencils en kleuren combinaties gebruikt…je krijgt al snel een hele andere kaart.
Omdat ik het zonde vind om op zo’n mooie achtergrond een tekst stempel te stempelen…het zal je maar mis gaan…kun je overnieuw beginnen met je achtergrond….
Ik maak dan altijd gebruik van een strook vellum, dat perkament papier wat je vroeger gebruikte voor Pergmano. Ik stempel dan altijd met Stazon inkt, dat is geschikt voor gladde oppervlakten en droogt vrij snel.
Ik droog het daarna wel even met de heattool, pas wel op…houdt die heattool in beweging tijdens het drogen. Doe je dat namelijk niet dan heb je kans dat het vellum helemaal krom gaat trekken. Het strookje zet ik aan de achterzijde van de kaart vast met een stukje plakband.

Zo kun je snel een aantal kaarten maken…dus simpel…snel en nog mooi ook…je kunt deze techniek overigens alleen met Distress Oxide inkten doen, de gewone Distress inkt zal zich blijven mengen…als de Oxide inkt droog is kun je er zo met een andere kleur overheen. Ik gebruik eerst een lichte kleur en ga daarna met de donkere kleur er overheen. Je ziet in de video hoe ik het mask stencil verschuif.

Tussen het freubelen en het drukke gezinsleven door probeer ik ook mijn hobbyzolder weer op orde te krijgen. Ik ben echt flink aan het opruimen, niet alleen hobbyspullen die ik niet meer gebruik…maar er ligt ook vooral veel speelgoed…
De kinderen komen niet meer op zolder, dus ik ga alles eens goed uitzoeken. Sommige dingen kunnen rechtstreeks naar de vuilstort en andere dingen kunnen naar de kringloop voor een volgende ronde. Ook geef ik dingen weg…met sommige dingen kun je andere mensen echt blij maken.
De eerste lading is al naar de kringloop en de stort…morgen gaan we verder…dan zijn de kinderen weer naar school en de opvang…kan ik ongestoord het speelgoed eens gaan uitzoeken. Anders mag er niets weg als de kinderen erbij zijn.
Ik doe natuurlijk niet alles weg, sommige dingen doe ik gewoon in een doos en zet die achter de schuine kant waar je het niet ziet.
Ik wil geen speelgoed meer zien op mijn hobbykamer…alleen nog maar spulletjes waar ik leuke dingen mee kan maken of dingen die ik al gemaakt heb en daar mooi kan neerzetten. Het wordt echt mijn ruimte waar ik mij even in kan terug trekken…waar ik alles ook kan laten liggen zonder dat er iemand aan komt of dat het ergens in de weg ligt…op die manier kan ik tussendoor ook even lekker mijn hoofd leeg maken en heerlijk bezig zijn….

5 antwoorden op “Simpele kaart met Distress Oxide inkt”

 1. Lieve Patricia
  Wat heb je dit w er ontzettend leuk bedacht zeg. Waar haal jij je inspiratie vandaan?? Echt zo mooi de combinatie van de kleuren en het uiteindelijke resultaat. De tekst gestempeld op vellum ook zo mooi. Heel mooi mask stencil. Jammer dat ik die niet heb maar ga zeker kijken of ik zoiets ook kan.
  Dank je wel Patricia. Verheug me alweer op woensdag

  1. Gewoon kijken naar stencils die jij hebt Hellen…daar gewoon mee proberen…je hebt de inkt…enne…papier heeft ook een achterkant voor als het niet mooi wordt! 🙂

 2. Hoi hoi Patricia,
  Ik kijk altijd naar jouw filmpjes en geniet ervan!
  Heel leerzaam en creatieff! Zo ook deze keer met het gebruik van stencils! Je hebt me weer geïnspireerd!
  Bedankt en hopelijk blijf je nog lang creatief en alles delen!
  Liefs Martha

  1. Dank je wel Martha! Ik was ook zeker nog niet van plan om te stoppen…kan hier zoveel voldoening uithalen en ontspanning.
   Dus we hopen hier nog jaren mee door te kunnen gaan! 🙂

 3. Pretty portion of content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact loved account your blog posts.

  Any way I will be subscribing to your augment and even I fulfillment you get admission to persistently
  fast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *