Simpele kaart met een mask stencil.

Snelle simpele maar bijzondere kaarten met aquarelverf

Eindelijk is het vandaag wat minder warm…hoewel het in delen van Nederland veel heeft geregend de laatste dagen is het hier helaas bij een paar druppels afgelopen nacht gebleven. De temperatuur is wel aangenaam dus alle ramen en deuren open om de warmte weer uit huis te krijgen. Maar een beetje regen zou hier ook wel welkom zijn…het is vreselijk droog in de tuin. Ook het zwembad kan wel weer wat aanvulling gebruiken…hier is namelijk veel gebruik van gemaakt de laatste dagen. Bij tijden klotste het wat er flink overheen met die twee dolfijnen in het water! Maar ach het was er weer voor…dus lekker genieten…

Van het freubelen kwam door de hitte totaal helemaal niets op wat tekenen in mijn tekenboekje na. Gelukkig had ik bovenstaande video nog op de plank liggen, vandaar vandaag deze video.

Ik had flink zitten spelen en uitproberen met die verf van de Action en daar zijn deze twee kaarten ook uit ontstaan. Het is super gemakkelijk om te doen…gewoon met een penseel wat verf aanbrengen door het mask stencil. Gebruik niet al te fijne motieven, want dan wordt het lastig om ze er netjes doorheen te werken. Het beste kun je het aan de lucht laten drogen en dus niet drogen met een heattool. Met de heattool trekt je papier krom en als je het aan de lucht laat drogen blijft het mooi recht.

Mask stencil van Dutch Doobadoo gebruikt voor deze kaart

Als de verf droog is begint voor mij het leukste gedeelte…het doodlen van de vormpjes die ik gemaakt heb met de verf. Ik gebruik hier natuurlijk gewoon mijn Posca marker voor, bedenk wel dat de verf blijft werken. Dus af en toe moet je even de punt van je marker schoon maken. Ik doe dit gewoon op mijn craftmat en veeg dat weg met een poetsdoek.

Ik hoop dat het snel een beetje aangenamer wordt op mijn knutselzolder…ik ga er vanavond namelijk 3 uur zitten voor een online workshop van Dyan Reaveley. Ik heb alles al in huis en we gaan aan de slag met zwarte pagina’s…zo ontzettend leuk om te doen…dus ik verheug mij er ook hele erg op.

Aankomende week wordt een beetje een rare drukke week…hoop wel dat ik nog even de tijd vindt om wat te filmen. Thomas moet nog twee dagen naar school en dan heeft hij ook vakantie. Hij sluit de basisschool periode af en begint na de vakantie met een nieuw avontuur. Voor Sophie is het natuurlijk hetzelfde…ook zij gaat naar het voortgezet onderwijs al zal er voor haar weinig veranderen.
Best wel sneu…Thomas kreeg een mooie brief van Arie Slob…Sophie niet…terwijl zij toch ook echt groep 8 doet op haar speciale schooltje. Het is maar weer het bewijs dat deze kinderen er niet bij horen hier in Nederland…maar ik ga het er deze keer niet bij laten zitten…

Ik vind namelijk dat Sophie ook zo’n brief had moeten ontvangen…ze zitten notabeen op dezelfde school…al zit Sophie op een andere locatie. Thomas doet ook speciaal onderwijs cluster 3, maar dan op regulier niveau. Dus meneer Slob kan van mij nog een reactie verwachten. Maar eerst andere zaken…dinsdag ben ik jarig…46 jaar al weer…poeh ga nu toch echt richting die 50…hahahaha…nee da’s een grapje hoor…het maakt mij echt helemaal niets uit hoe oud of jong ik word. Ook nog nooit gehad ook…niet toen ik 20 werd…30 werd… 40 werd…wat maakt dat toch ook uit.

Ik kwam een quote tegen op Pinterest…ben er de laatste dagen naar op zoek voor mijn creatief dagboekje…en ik las het volgende…
Het leven is als een frikandel…je moet het zelf speciaal maken! Moest er erg om lachen…maar het is ook echt zo…je moet het zelf doen…niemand anders doet het voor je.

Dus…maak er zelf wat van…geniet…doe gewoon dingen die je moet doen…klagen heeft geen zin…daar wordt het niet anders door…je moet er zelf iets van maken.

2 antwoorden op “Simpele kaart met een mask stencil.”

 1. Hoi Patricia
  Wat een leuke kaarten
  Wat ben je toch een lief mens.een super mama en een creatief wonder.
  Ik meen het.
  Ben wel benieuwd naar de workshop vanavond. Wat het gaat worden voor je. Fijn dat Thomas ook bijna vrij is. Jammer dat meneer Slob zo doet.
  Ik vergeet je verjaardag niet weet aslleen niet of je het op de da g zelf krijgt. Door de hitte h e b ik weinig tot niets gedaan. Had het ook erg druk met andere dingen. Vanmiddag maar eens kijken of ik er nog wat aan kan doen..
  Geniet jij van je zondag.
  Bedankt weer voor de mooie leerzame video.

  Tot heel snel
  Lieve groetjes
  Hellen

  1. Hellen…het was ook veel te warm om wat te doen…heb net even met Sophie een rondje gelopen…hadden we ook al lang niet gedaan door de warmte.
   Ik laat nog wel zien wat ik geleerd heb vanavond…doe ik in onze groep. Jullie ook een fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *