Snelle kaart in Action style

Wat was het heet de afgelopen dagen…40 graden…niet normaal meer….ook vandaag is het hier in Oldenzaal nog flink warm. We hebben nog geen druppel regen gehad…liggen allemaal op apegapen hier. Gelukkig hebben we vakantie…we hoeven dus ook niets te doen… Ik had nog een paar video’s in het voren gemaakt, dus deze is er ook één van. Voor volgende week zondag moet ik toch weer echt aan de bak….we gaan kijken hoe het gaat. De warmte zal niet zo snel weg zijn op mijn hobbyzolder…we zien het wel….
Hoe hebben jullie de warmte kunnen doorstaan? Ik had er flink last van…kan er niet zo goed tegen. Mijn hart vond het niet zo leuk zeg maar en mijn longen nog minder….heb dus veel op bed gelegen of in mijn stoel beneden gehangen met de waaier volop aan…
Freubelen heb ik totaal niet gedaan…er kwam helemaal niets uit mijn handen.

In deze video laat ik een snelle kaart zien met een Die die je bij de Action kunt kopen. Ze hebben meerdere van dit soort Dies te koop, ik had deze ooit eens meegenomen.
Ik heb de Die uitgestanst uit Bristol papier, eronder zit ook een kaartje van Bristol papier. Ik heb de maten in inch maten genomen omdat het iets beter uitkomt.

Het kaartje die onder het uitgestanste kaartje komt is 4″ x 5 3/4″ en ik heb de hoekjes afgerond met een ponsje. Het is niet helemaal dezelfde ronding, maar dat maakt niets uit. Je ziet er niets meer van terug.
Ik heb 2 kleuren Distress Oxide gebruikt om het kaartje kleur te geven, de kleur van het midden is dus een bonuskleur.

De zwarte mat eronder is 4 1/4″ x 6″. Zo ontstaat er een mooi klein randje. De basiskaart is gesneden op 9″ x 6 1/4″ en gerild in het midden op 4 1/2″
Het is een mooie strakke kaart geworden. Natuurlijk kun je elke kleur inkt gebruiken die jij wil en ook de tekst stempel kun je natuurlijk aanpassen. Ik heb gewoon mijn 2 favoriete kleuren gekozen namelijk Peacock Feathers en Pikked Raspberry.

Er zijn van de bekende merken ook van deze types Dies te koop en die kun je natuurlijk ook goed gebruiken. Ik wil bewust af en toe laten zien dat je met een klein budget ook prima uit de voeten kunt. Ik heb Oxide inkten gebruikt, maar dit kun je met elk soort inkt doen. Heb jij een Memento of een VersaMagic…helemaal prima hoor…kun je hetzelfde mee doen. De brushes die ik gebruik zijn make-up borstels en kun je overal kopen, zelfs bij de Action.

Hobby hoeft niet altijd met dure merken hobbyartikelen…dus kijk gewoon eens naar je eigen budget. Wat kun jij besteden…klein budget…ga vooral eens bij een Action kijken! Ze hebben daar zoveel hobbyspullen…daar kun je echt wel wat mee doen hoor. Tuurlijk zie je in video’s allemaal dure materialen…maar onthoud dat de meeste video’s ook zijn gemaakt om producten te verkopen…helemaal niet erg…zolang je je daar maar bewust van bent.

Ik werk bijvoorbeeld graag met de Nuvo Shimmer poeders, voor mij goed genoeg. Ik heb echt naar de prijs gekeken bij de eerste aanschaf. Natuurlijk had ik ook graag de producten van Lindy’s Stamp Gang gekocht, maar je moet keuzes maken. Helemaal niet erg hoor! Ik heb heel veel plezier met mijn poeders van Nuvo.
Zo ben ik ook ontzettend blij met de verfjes van FolkArt, ze werken zo fijn….ik heb er al zoveel mooie art journal pagina’s mee gemaakt. Op deze manier kan ik nog meer leuke producten kopen…je betaald soms ook gewoon voor het merk….

4 antwoorden op “Snelle kaart in Action style”

 1. Lieverd Wat een geweldige kaart. Echt die kleuren zijn zo mooi. En die stans daar ben ik jaloers op
  Heel gaat gedaan.
  Hoop vanaf morgen ook weer freubeltijd te hebben. Tot snel kanjer

  1. Hallo Elly,
   De Misty is eigenlijk al weer ouderwets, inmiddels zijn er al weer zoveel stempelhulpen op de markt.
   Deze zijn voordeliger en beter…ik zou gaan voor een stempelhulp van Tim Holtz van Tonic. Deze is er in 2 verschillende maten te koop.
   Een kleinere en een grote, de kleinere is erg handig voor kaarten e.d. Deze stempelhulp is heel goed te gebruiken voor allerlei stempels, dus zowel clear als rubber.
   De kwaliteit is veel beter en het gebruiksgemak ook. Hieronder plaats ik een link waar je de stempelhulp kunt vinden:
   https://www.hobbyshop-online.nl/tim-holtz-travel-stamp-platform-stempelhulp?tracking=5d4f2527c9a03

   Groetjes, Patricia Zweers-Bonnet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *