Snelle Kerstkaart

Snelle kaart met Nuvo Glacier Paste

Vandaag laat ik een snelle kerstkaart zien met een achtergrond gemaakt van designpapier van de Action en Nuvo Glacier Paste. Een soort gel/pasta met kleur en glitter die heel gemakkelijk op te brengen is. Ik heb mask stencils van CraftEmotions gebruikt deze keer.

Soms heb je gewoon nog snel een aantal kaarten nodig, dan zijn deze heel snel te maken en zien er nog sjiek uit ook. Ik ben begonnen met het op maat snijden van het designpapier, je neemt gewoon een halve centimeter kleiner dan de maat van je basiskaart. Zo ontstaat er een smal randje en dan zie je het papier van de basiskaart er nog iets achterweg komen. Je kunt nog een extra mat toevoegen tussen deze laagjes, bijvoorbeeld een goudkleurig karton. Dan neem je je designpapier nog een halve centimeter kleiner dan dat goudkleurige karton. Zo krijg je 2 dunne kaders en dat kan ook heel mooi zijn.

Een prachtig resultaat, zelfs met de groene Glacier Paste van Nuvo

De groene Paste had ik nog niet eerder gebruikt en dat was dus ook echt even uitproberen of dat wel mooi zou worden op dat rode papier. Het is super mooi geworden…echte kerstkleuren…voor mij is dat ook rood, groen en goud.

Hoewel het best wel mooi kan zijn om andere kleuren te gebruiken ga ik voor een snelle kaart toch wel snel voor safe…deze kleuren zijn eigenlijk altijd goed.

We hebben anders nog een prachtige nazomer…maar toch ben ik af en toe al bezig met Kerstkaarten. Ik maak ze liever een beetje verdeeld over het jaar dan ineens heel veel kaarten tegelijk. Hoewel ik af en toe ook gewoon kaarten heb moeten kopen omdat ik er voor mijzelf niet meer genoeg had. Ik verkoop nog steeds een aantal kaarten elk jaar, maar ja als je er dan niet zo heel veel meer maakt…dan ben je er snel doorheen. Hahaha

Ik heb er nu ook nog niet zoveel gemaakt…we zien het wel. Maar een paar snelle kaarten is natuurlijk nooit weg. Heb nog wel een paar ideeën voor wat snelle kaarten…je gaat ze nog voorbij zien komen op YouTube.

Ik heb het al laten weten op mijn Facebookgroep, maandag 21 september om 20:00 uur ga ik mijn eerste Facebook live workshop op de Faceboekgroep. Best wel spannend moet ik zeggen. Maar ik heb er super veel zin in…het is weer een stap in de richting waar ik naar toe wil. Je moet plannen hebben voor jezelf, maar wel realistische….
Ben je nog geen lid van mijn groep op Facebook? Hieronder kun je de link vinden naar die groep.

https://www.facebook.com/groups/256421835765662

We gaan een leuke art journal pagina maken, maar als je liever een kaart maakt of een tag kan dat ook prima. De technieken die ik ga laten zien kun je voor alles gebruiken.

Ik heb nog geen idee wanneer de volgende workshop is, maar ik moet het plannen wanneer mijn man thuis is zodat hij de kinderen kan doen. Beide kinderen komen er geregeld uit of roepen mij als er iets is. Dat kan natuurlijk niet als je bezig bent met een workshop te geven. Het idee wat we kunnen gaan doen heb ik al wel klaar, ben daar ook al flink mee aan de slag om voorbeelden klaar te krijgen. Nog genoeg te doen dus…mooi vooruitzicht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *