Spelen met de Gellplate

Tags en ander papier bedrukken met de Gellplate

Even heerlijk spelen met een Gellplate….ik mag dat zo graag doen…gewoon spelen…lang altijd niet met een doel. Dan maak ik gewoon achtergronden…ga dingen uitproberen…even heerlijk ontspannen en mijn koppie weer leeg maken.

Deze keer had ik wel een doel…ik wilde Tags bedrukken en A5 formaat papier om er later soort van boekjes van te maken. Ik ga dat nog laten zien in een video hoe ik de boekjes maak en laat dan gelijk verschillende bindingen zien om boekjes te maken.

Als ik dan eenmaal bezig ben kan ik bijna niet meer stoppen…nog ééntje denk ik dan en daarna…tja nog één… 🙂
Maar op een gegeven moment zeg ik dan tegen mijzelf…nee nu moet je de plaat schoonmaken en alles opruimen…als alles dan schoon is moet ik ook echt tegen mijzelf zeggen nu naar beneden…anders begin ik zo weer opnieuw!

Ik heb nu acrylverf gebruikt…maar natuurlijk kun je echt van alles gebruiken…bijvoorbeeld inkten…zelfs alcohol inkt…panpastel…alcohol markers, acrylverf markers…
Je moet alleen er op letten dat je geen scherpe dingen gebruikt zoals bijvoorbeeld een marker met een spitse punt…glitters moet je ook mee oppassen…kunnen ook scherp zijn…verder kan het echt heel veel aan. Ik maak altijd aan het eind mijn gellpate helemaal schoon.

Daar ga ik aankomende woensdag op terug komen, dan leg ik uit hoe je een gellplate goed kunt houden en wat je kunt doen om hem echt goed schoon te maken. Er zijn mensen die laten alle verf restjes op hun plaat zitten…ik doe dat dus bewust niet. Tussen door wel…dan laat ik al die laagjes zitten en maak ik bijna nooit mijn plaat schoon. Ik werk meestal in dezelfde kleuren combinatie en ik vind al die laagjes wel spannend…

Vandaag ging het mij alleen om de achtergronden…ze hoefden niet perfect te zijn…ze gaan nog verder bewerkt worden…het witte moest eraf zeg maar…
Ik hoef ze ook alleen maar aan de voorzijde te bedrukken, de achterzijde is straks niet meer zichtbaar…dus eventuele vlekken maakte ook niets uit.

Ik had het ook even nodig die ontspanning, ik was behoorlijk slecht geweest van die tweede Corona vaccinatie…afgelopen woensdag mijn verjaardag…de hele dag door visite gehad…super gezellig overigens…heel laat naar bed gegaan…en donderdagochtend er weer vroeg uit…naar de fysio… Daarna dus echt even die ontspanning nodig…

Ik zag alleen tijdens het monteren dat de camera was verschoven tijdens het filmen…maar ik had echt geen tijd om alles opnieuw te filmen…dus het moest maar zo… Maar dan zit ik er ook zo in…dan kijk ik tijdens het filmen daar niet meer naar…dan ga ik maar door en door…
Het is echt verslavend die Gellplate…maar wel een leuke en gezonde verslaving denk ik dan maar… 😉

Komende week er maar eens voor gaan zitten en mijn projectjes afmaken…ook daar kan ik dan weer van genieten…wat hebben we toch een leuke en gezonde hobby. Geen therapie nodig…je bent lekker bezig…en je hebt altijd wat te doen…Vervelen? Wat is dat eigenlijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *