Spelen met de Gellplate

Leuke patronen maken waar je later weer iets moois van kunt maken

Vandaag laat ik zien in een video hoe je ook leuk collage papier kunt maken met de Gellplate. Gewoon even ongedwongen spelen met verf en allerlei structuren. Je hoeft even nergens aan te denken…het hoeft immers geen project te worden. Je legt het weg voor later gebruik en dan maak je er iets leuks mee.

Ik heb een tijdje terug al eens een video gemaakt over hoe ik collage papier maak met verf en mijn handen…ik zei toen al dat je dit ook prima met een Gellplate kunt doen. Vandaag laat ik dat dus zien. Je gaat eerst allemaal structuren maken op je gellplate en daarna haal je alles er in 1 keer weer af met een basis laagje verf.

Ik werk het liefst met acrylverf van Amsterdam, deze werkt altijd in combinatie met mijn Gellplate. Dan de structuren…nou die kun je vast overal in huis vinden. Je moet alleen leren om er met andere ogen naar te kijken. Stelregel is dat het voorwerp niet scherp is…dat kan namelijk je plate stuk maken of onherstelbare beschadigingen achterlaten.

Bubbeltjesplastic is er bijvoorbeeld in vele soorten en maten…maar wat denk je van siliconen pannenlappen…verpakkingen waar bijvoorbeeld koekjes of bonbons in hebben gezeten. Van die papieren kleedjes die je onder een taart legt…keukenrol…plastic dopjes… anti slip matjes…jute stof…garen of dikkere wol…ribbelkarton…zo zijn er nog zoveel meer dingen die je kunt gebruiken om structuren te maken in je verf.

Dan heb je natuurlijk ook nog maskstencils, stempels, structuurkammen en vele andere dingen die je speciaal voor je Gellplate kunt kopen. Maar ga eens eerst thuis op zoek wat jij hebt en probeer dat gewoon uit! Ik waarschuw je wel hoor! Voor je het weet denk je alleen maar in structuren…kun je niet normaal meer door een winkel lopen en zie je overal structuur in. Bewaar je van alles…waarschijnlijk ziet een ander er alleen rommel in…. hahaha…
Ik bewaar al die dingen gewoon bij elkaar in een grote plastic bak die ik bij mij neerzet als ik ga spelen met mijn Gellplate. Zo heb ik alles bij de hand en ligt het niet overal te liggen.

Dan het papier…ik gebruik het liefst gewoon printerpapier of patroontekenpapier… goedkoop en je kunt er later hele mooie dingen mee doen. Zo moet je dit alles ook zien… je moet dit niet als project zien wat je gaat maken…dat is voor later.
Dus gewoon ontspannen…niet te veel nadenken…en spelen maar… is het resultaat niet mooi geworden? Dat is niet erg…niet weggooien! Ik blijf werken met dezelfde kleuren en later doe ik al het papier bij elkaar in zo’n plastic enveloppe hoes. Die kun je voor een paar cent kopen bij de Action. Ik doe er echt alles in…dus ook het papier waarop ik mijn brayer heb uitgerold…waarop ik mijn plate tussendoor heb schoongemaakt… Al die kleuren passen immers bij elkaar en kun je dus prima gebruiken voor je collages.

Dus heb ik even geen zin om echt iets te maken…of lukt het even niet….want ook dat heb ik af en toe best eens….dan pak ik mijn Gellplate en ga ik spelen…ik krijg er energie van en vaak ook weer inspiratie. Heel af en toe loop ik die enveloppen even door en sorteer ik weer alles…gooi ik soms wat weg…want voor je het weet heb je een hele voorraad.

Hier bij ons is de herfstvakantie begonnen…de kinderen hebben een weekje vrij…hoe het na de vakantie gaat is nog maar de vraag. Afgelopen vrijdag was Thomas al thuis vanwege ziekte van de lerares…er was geen vervanging…maar gelukkig wel online les.
Ik denk dat we die kant ook weer op gaan…maar we zullen het dinsdag wel horen hoe het verder gaat. Er zijn teveel mensen die het niet nodig vinden om zich te houden aan die corona regels….dus het aantal besmettingen schieten omhoog… straks allemaal weer lopen klagen als we met z’n allen weer thuis zitten…dan kunnen we weer naar elkaar wijzen wiens schuld dit is…want het ligt natuurlijk nooit aan onszelf. Maar aan de andere kant…laten ze nu ook eens eindelijk duidelijke regels stellen…geen ruimte voor je eigen regels hoe het jou beter uitkomt…dus ook niet meer meten met meerdere maten… dit gebeurt nu al maanden en dan is het niet gek dat er mensen in het verweer komen. Ze komen dan wel aan jouw boterham terwijl jij ziet dat er soortgelijke dingen wel mogen. Het gaat nog een pittige winter worden ben ik bang…we zijn er nog lang niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *