Spelen met verf

Na een aantal bewogen dagen waarin ik even een beetje op adem moest komen…ondanks dat iedereen er vrede mee had was het overlijden van mijn tante toch behoorlijk onverwachts…
Veel dingen kwamen weer naar boven van mijn eigen ouders en met name mijn moeder. Mijn ouders zijn in 2010 kort naar elkaar overleden na een best lang ziekbed op vrij jonge leeftijd. Ook toen hadden we er vrede mee, maar dat betekend niet dat het verdriet en gemis er minder om is.

Ik kon mij er even niet toe zetten om iets creatiefs te doen…er kwam even niets uit mijn handen. Eigenlijk moet je dan ook niets nieuws gaan uitproberen…maar gisteren deed ik het toch. Ik ben gisteravond eens aan de tafel beneden gaan zitten…wat nieuwe verfjes om mij heen gezet…verschillende kwasten en paletmessen gepakt…papier gepakt en gewoon begonnen.

Acrylic layering noemen ze het ook wel…laagjes acryl verf over elkaar heen brengen. Het mooie van acryl verf is dat het watervast is als het droog is. Dus je kunt allerlei laagjes over elkaar heen doen. Hoe meer water jij toevoegd…des te transparanter de verf wordt, maar eenmaal droog is het watervast. Ook hier kun je natuurlijk mooi mee gaan spelen.
Mijn heattool bij de hand om laagjes tussentijds te drogen en ik heb dus alleen acrylverf (FolkArt van Plaid) en Posca markers (Paint markers van de Action kunnen ook prima) gebruikt voor deze pagina’s. Ik ga de achtergronden nog verder bewerken met stempels, maar ze zijn nu al best leuk geworden.

Alleen verf en markers gebruikt

Als je eenmaal bezig bent is het zo leuk om te doen en maak je zo ineens een aantal achtergronden. De verf droogt heel snel, maar natuurlijk kun je het versnellen met de heattool.
Het mooie van acryl verf is dat als je niet tevreden bent ga je er gewoon weer overheen met wat anders. Ik gebruik mixed media papier van Strathmore, dit is heel fijn papier die je voor veel technieken kunt gebruiken. Het kan dus ook meerdere lagen verf aan.
Natuurlijk kun je dit ook prachtig toepassen op een canvas schilderij.

Ook alleen acryl verf en Posca markers

Ik heb een heleboel penselen bij mij neergelegd, elk penseel heeft een ander effect. Maak hier dan ook gebruik van en probeer gewoon wat uit. Maak streepjes… stipjes… doe gewoon wat… Oh ja ik gebruik echt geen dure penselen hoor…gewoon van de Action of van AliExpress…
Je gaat vanzelf laag over laag aanbrengen en de pagina wordt steeds mooier. Je moet alleen op tijd stoppen en weten wanneer je moet stoppen. Dat vind ik zelf wel best lastig…zeker als je zo lekker bezig bent en de smaak te pakken hebt…

En dan heb je ineens een aantal achtergronden gemaakt…en dan… Natuurlijk kun je er een art Journal pagina van maken, maar ik ga deze achtergronden gebruiken voor ATC kaartjes. Ik heb op deze manier zo een hele serie kaartjes gemaakt die perfect bij elkaar passen.
Natuurlijk kun je er ook gave kaarten van maken, dan snijdt je ze op maat en plak je ze op een basiskaart. Wat stempels erbij…of je maakt er een mixed media project van.
Je hebt in ieder geval een goede uitgangspositie om het verder te gaan verwerken.

Gebruik eens een waaierkwast…

Je bent in ieder geval even lekker creatief bezig geweest…je hoofd is weer leeg…en je gaat ontspannen naar je bedje toe. Op deze manier ben ik het liefste bezig elke avond. Als ik de kinderen eindelijk in bed heb…dan mag ik weer even Patricia zijn…tenminste meestal dan… Maar soms heb ik ook echt geen puf om nog iets te pakken…dan heb ik altijd nog mijn tablet en ga ik lekker YouTube video’s kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *