Stempels en Dies…hoe ruim je ze netjes op…

Hoe bewaar je stempels en Dies op een manier dat je ze ook nog gemakkelijk kunt gebruiken…

Vandaag ga ik het hebben over het bewaren en opruimen van Dies en stempels. Ik heb er ook een video bij gemaakt waarin ik laat zien hoe ik het altijd heb gedaan en hoe ik het ga doen. Ik wilde er al een tijdje een video over maken, maar ik wachtte nog steeds op mijn nieuwe hoesjes die ik via AliExpress besteld had.
Kijk gewoon mijn video en ik leg het allemaal uit…ik plaats ook een kanttekening bij het bestellen bij AliExpress…ik ga er de volgende keer in ieder geval beter op letten…scheelt een hoop stress… 🙂

Inmiddels heb ik al zoveel stempels en Dies dat mijn huidige opbergsysteem gewoon niet meer werkte. Maar natuurlijk kan het voor jou wel werken, vandaar dat ik het wel benoem in de video.
Ik vind het zonde om een duur opbergsysteem te kopen, dat geld geef ik liever uit aan leuke hobbymaterialen….jullie toch ook?
Ik ben wel van het overzichtelijk opruimen…alles heeft een vast plek bij mij…hoewel het soms ook chaotisch kan lijken voor sommige, weet ik meestal alles terug te vinden.
Maar als er iets in een doos zit is het niet zichtbaar en dan gebruik je het meestal ook niet…tenminste zo werkt het bij mij.
Vandaar dat ik nu voor een opbergsysteem heb gekozen voor mijn stempels en Dies die zichtbaar is en overzichtelijk. Ik ga een mandje op mijn werktafel zetten met stempels en Dies die ik heel veel gebruik. De rest gaat in mandjes in de kast, wel zichtbaar en allemaal uitgesorteerd. Dus bloemen bij de bloemen, kerst bij de kerst en teksten bij de teksten. Zo kan ik snel de juiste stempel vinden en gebruiken en na afloop weer netjes terug in het mandje doen.
Het probleem bij mij was op een gegeven moment ook dat ik materialen op twee plekken had liggen. Beneden in mijn opbergbakken van Ikea en boven op mijn knutselzolder. Ik zit eigenlijk nooit meer beneden te freubelen, alleen donderdags als mijn vriendin komt en we samen altijd gaan freubelen…maar dan ben ik niet zoveel nodig en dan kan ik ook snel even iets ophalen van boven.
Al mijn materiaal gaat dus naar mijn knutselzolder en uiteindelijk mijn opbergsysteem van de Ikea ook.

Ik ben nog steeds bezig met het opruimen van mijn zolder…het wil deze week nog niet zo erg vlotten…er kwamen elke keer weer dingen tussendoor. Het is weer veel geregel met de kinderen en we vliegen weer van hot naar her. Tijd voor jezelf heb je dan niet…je bent al lang blij dat je uitgeput je bed kunt opzoeken. Komende dagen gaan we nog even zo door helaas…maar volgend weekend hoop ik dan even tijd voor mijzelf te kunnen nemen. Sophie gaat logeren op de opvang van het zorgcentrum…dus als het goed is hebben we iets meer rust. Maar om dan te gaan opruimen….denk dat ik maar eens lekker aan de freubel ga. Ik heb mijn hobbyspullen in ieder geval uitgezocht… alleen het speelgoed nog…maar dat komt dus nog wel.

2 antwoorden op “Stempels en Dies…hoe ruim je ze netjes op…”

 1. Lieve Patricia

  Ik vind het echt een onwijze gave video. Zo bruikbaar en fijn. Ik vind het zo knap met alle drukte om je heen dat je dit allemaal kunt en doet.
  Ik ga hier zeker gebruik van maken.
  Ik hoop echt dat je snel je welverdiende rust krijgt voor jezelf.
  Pas goed op jezelf en nogmaals bedankt
  Tot snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *