Stempels inkleuren met producten op waterbasis

Diverse producten en diverse technieken om stempelafdrukjes in te kleuren

In de video van vandaag laat ik zien hoe je met aquarel markers en potloden ook heel mooi stempels kunt inkleuren. Iets wat ik heel graag doe en wat mij echte rust geeft.
Ik laat het zien in deze video hoe ik dat altijd doe en geef gelijk een aantal tips. Verder laat ik ook nog een techniek zien met aquarelverf en ik noem dat het slordig inkleuren van stempels.

Klik hierop om naar YouTube te gaan, hier vind je ook alle gebruikte materialen terug in de omschrijving.

Stempels inkleuren met een aquamarker is iets wat ik al heel lang doe. Ook hier zijn weer verschillende technieken die je kunt gebruiken zoals ik in de video uitleg. Het is gewoon echt een kwestie van voorkeur…welke techniek jij het liefste gebruikt.
Ik benoem ook altijd dat het inkleuren van stempels met welk materiaal dan ook gewoon echt een kwestie van oefenen is. Tuurlijk de één heeft meer talent dan de andere…maar door het veel te oefenen kan iedereen stempels inkleuren.

Vaak zijn het een paar technieken en als je die onder de knie hebt kun jij ook prachtig afbeeldingen inkleuren. Zeker met aquamarkers is het kleuren veel gemakkelijker…er komt lang niet zoveel techniek bij kijken als het kleuren met potlood of alcoholmarkers.
Deze komen trouwens ook nog aan bod in deze serie met video´s over het inkleuren van stempels met verschillende materialen.

Een paar afbeeldingen die ik laat zien in de video…

Toen ik begon met het inkleuren met aquamarkers waren er nog niet zoveel merken als nu…ik heb toen heel bewust gekozen voor de ZIG clean color markers, deze verkocht de winkel waar ik toen mijn inkopen altijd deed. De markers van de Studiolight waren er helemaal nog niet… Het fijne van de ZIG markers is dat je ze per stuk kunt kopen, dus is een kleur op dan hoef je geen hele nieuwe set te kopen.
Ik vind het sowieso wel prettig als ik iets per stuk kan kopen…ik merk gewoon met een set dat er altijd kleuren in zitten die ik nooit gebruik. Dat is best jammer…dus daarom koop ik bijna nooit geen set van iets.
Ik wil ook eerst uitproberen met een 2 of 3 kleuren of ik het wel eens leuk vind om met het product te werken. Het is mij wel eens gebeurt dat ik een set van iets had gekocht en dat ik het helemaal niet fijn vond om mee te werken….dus vandaar dat ik nu meestal voor losse kleuren ga als ik iets nieuws koop.

Voordat ik met aquamarkers ging kleuren kleurde ik altijd met Copic markers…dus markers op alcohol basis. Ik moest dus ook helemaal opnieuw leren kleuren…met alcoholmarkers kleur je op een hele andere manier.
De alcoholmarkers gebruik ik bijna niet meer…ben zo gehecht aan mijn ZIG markers. Zo ondertussen heb ik ook veel kleuren bij elkaar gespaard…elke keer kocht ik weer 1 of 2 markers. Ik heb lang niet alle kleuren…maar dat hoef ik dus ook niet…kan prima uit de voeten met de kleuren die ik nu heb.

Art journal pagina´s met ingekleurde stempelafdrukjes

Het inkleuren van stempelafdrukjes kun je natuurlijk niet alleen gebruiken voor het maken van kaarten. Ik gebruik het ook best vaak in mijn art journals. Je kunt direct op de pagina stempelen en inkleuren zoals ik bij de linker pagina heb gedaan…maar vaak doe ik het zoals bij de rechter pagina dan stempel ik op apart aquarelpapier, kleur het in en knip het dan uit. Vervolgens lijm ik het dan op mijn art journal pagina.
Deze zijn allemaal ingekleurd met ZIG markers…maar je kunt hiervoor natuurlijk ook gebruik maken van alle andere merken die er tegenwoordig zijn.

Dan mijn aquarel kleurpotloden…deze zijn al zo oud…ik heb het destijds gekocht toen ik nog op school zat…denk dat ik een jaar of 18 was toen…Kun je nagaan…ik word in juni al 46…dus die potloden zijn echt oud…maar werken nog prima.
Koop wel potloden van een betere kwaliteit…heb ze ooit van de Action gehad…maar daar kon je niet mee kleuren…zat bijna geen pigment in…
Denk dat als je het heel leuk vindt om te kleuren dat je op een gegeven moment ook een betere kwaliteit wil om zo nog betere en mooiere resultaten te bereiken.

Ik merk dat ook wel eens bij mijzelf…dan koop ik iets bij de Action…probeer ik het uit…maar merk al snel dat de kwaliteit niet goed genoeg is voor wat ik er mee wil.
Maar om het eerst uit te proberen is er niets mis mee om te beginnen met Action kwaliteit…en soms is dat ook goed genoeg…zoals mijn foamtape…die gebruik ik altijd van de Action…mijn paarse tape…precies zo…
Zo kun je voor jezelf altijd de afweging maken…en natuurlijk moet je ook altijd naar je eigen budget kijken. Als je geen groot budget hebt kun je niet in één keer alles kopen…maar als je dan toch voor kwaliteit wil gaan koop dan eerst 2 of 3 potloden of markers…en dan begin je gewoon met je verzameling…
Zo heb ik het gedaan met mijn ZIG markers en destijds ook met mijn Copic markers…ik heb er echt een jaar of 2, 3 over gedaan om alles bij elkaar te sparen.

Zaterdag ga ik naar de beurs in Nijkerk…tenminste als het door gaat…voor alsnog gaat het door…maar dat kan ook zo veranderen…we zien het wel…een weekend weg ga ik sowieso…het hotel is geboekt…dan gaan we wel winkelen in Amersfoort…
Ik ben zo ongelofelijk toe aan even een weekend er tussenuit…even op adem komen zonder de zorgen voor de kinderen. Even lekker doen wat ik wil….gewoon genieten van het “normale” leven….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *