Stempels inkleuren zonder lijnen

Ingekleurd met Zig markers

Stempels inkleuren…iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Heerlijk ontspannend gewoon een avond kleuren. Ik hoef er niet te veel bij na te denken…kan mijn gedachten even laten gaan. Vroeger kleurde ik veel met Copic markers, dat zijn markers op alcoholbasis. Tegenwoordig pak ik liever mijn Zig Clean Color markers, dat zijn aquarel markers…op waterbasis dus. Studiolight heeft deze markers tegenwoordig ook, maar toen ik er mee begon waren die er nog niet.

Het papier dat ik altijd gebruik voor dit soort technieken is het Waterart van Kippers. Ik gebruik de kleine A6 blokjes, 185 grams…dat zijn die groene blokjes.
Dit papier is heerlijk glad en werkt erg fijn. Ik heb al vele soorten en merken geprobeerd, maar kom altijd weer terug bij de groene blokjes van Kippers.

Ik heb deze roos op een speciale manier ingekleurd. Je ziet geen stempel lijntjes zoals je normaal gesproken ziet bij een stempelafdrukje. Hoe ik dat heb gedaan kun je ook in de video zien. Uiteindelijk heb ik er een kaart mee gemaakt en deze heb ik aan een goede vriendin gegeven…dat doe ik wel vaker.

Veel kaarten maak ik tegenwoordig niet meer…maar zo af en toe…
Ik heb bij deze kaart ook nog leuke technieken gebruikt, die heb ik later nog gefilmd en die video komt woensdag online. Toen ik deze kaart aan het maken was bedacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om dat eens te filmen. Gelukkig had ik een aantal rozen ingekleurd…vond het stiekem toch wel heel leuk om te doen… Hahaha
Dus er komt nog een deel 2 zeg maar…

Vandaag is het Moederdag…daar gaan we toch wel even van genieten… Toch blijft het altijd dubbel…ik moet mijn eigen moeder al zo lang missen. Mijn ouders zijn beide in 2010 al overleden en waren nog vrij jong toen…
Maar mijn lieve Fietje (zo noemen we onze dochter Sophie vaak…) die maakt altijd prachtige cadeautjes…en niet alleen met Moederdag. Ik krijg bijna elke week wel iets moois van haar. Ze is zo creatief….
Thomas die maakt al niets meer op school, hij zit in groep 7, maar Gerwin had ook nog voor kleine cadeautjes gezorgd. Waar ik natuurlijk zogenaamd niets van af wist… 😉

De komende week is het weer een drukke week. De video voor woensdag is gelukkig al bijna klaar…volgende week zondag wil ik weer wat anders laten zien.
Ideeën zijn er in overvloed…nu nog de tijd om alles uit te werken….maar goed het komt vanzelf wel allemaal…

2 antwoorden op “Stempels inkleuren zonder lijnen”

 1. Patricia,
  Ik kijk meerdere keren per dat naar je filmpjes op YouTube . Ik ben nog maar een starter. Maar heb toch ook al veel gerief.
  Ik heb het super moeilijk welk papier gebruik ik om te stempelen .
  Om de stempel in te kleuren met aquarel verf.
  Voor watercolors.
  Voor potloden .
  En nog veel meer.
  Ik heb al veel papier.
  Maar begrijp er niets van .kun jij me helpen A.U.B.

  1. Ik ga daar binnenkort nog eens een video over maken…
   Maar kort gezegd…aquarelpapier voor alles waar je water bij gebruikt zoals aquarelverf, aquarelpotloden, aquamarkers en inkten zoals Distress inkten.
   Voor het inkleuren van stempels hoef je echt niet zo’n dik papier te gebruiken, 200 grams is meer dan voldoende.
   Voor “gewone” (wax)kleurpotloden is een zo glad mogelijk papier fijn om te gebruiken, kan echt van alles zijn…zelfs een glad aquarelpapier.
   Mixed media papier kun je voor meerdere technieken gebruiken en het kan ook een beetje water aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *