Travel Journal in Action style

Gemaakt met materialen die ik nog thuis had liggen

In de video hieronder leg ik uit hoe ik deze Travel Journal heb gemaakt voor Sophie. Een tijd terug had ik op verzoek van mijn dochter Sophie…ze is meervoudig beperkt, maar heel creatief…een boekje gemaakt die ze mee kon nemen als de naar de dag en logeeropvang van het zorgcentrum gaat. Ze kan dan tekenen en doodlen zoals ze dat zo graag doet… Ik heb een losse kaft gemaakt met vier boekjes erin waar ze dan in kan tekenen. Ze kan de boekjes eruit halen zodat het werkvlak plat blijft en ze gemakkelijker kan tekenen.

Ik heb goedkoop papier gebruikt wat ik nog had liggen. Linnenkarton van de Action en gewoon printpapier om op te tekenen. In het mapje zitten dus vier boekjes.
Elk boekje heeft 10 pagina’s van 19 x 21 cm, gerild op 10,5 cm, dus totaal 20 pagina’s in het boekje. De kaft is iets groter gesneden zodat de pagina’s er mooi binnenin vallen. Dat vind ik persoonlijk net iets mooier staan… De kaft heb ik gesneden op 19,4 x 21,6 cm en deze gerild op 10,8 cm.

Zo ziet het er van binnen uit….

Voor de buitenste kaft heb ik ook gewoon linnenkarton gebruikt…een stuk van 20 x 25 cm en een stuk van 19,5 x 24,5 cm om de lelijke randen weg te stoppen aan de binnenzijde. Ik heb namelijk een plakfolie gebruikt om de buitenkant te beplakken, het is mooi afgewerkt en gelijk wat steviger…maar het moest tegelijk geen harde kaft worden…

Je sluit het album met een elastiek.

Het project is al lang in gebruik genomen door Sophie…ze heeft er al vele tekeningen in gemaakt. Ze was zo blij dat ik het album voor haar had gemaakt dat ze er gelijk in begon te tekenen. Ik mocht het zelfs in de video laten zien.
Sophie is meervoudig beperkt, maar ze is heel creatief en knutselt graag…dat heeft ze dan van mij zeggen we dan maar…
De zorg voor haar is heel zwaar, ze heeft zoveel zorg nodig…eigenlijk is het al jaren veel te zwaar…maar je gaat maar door…je wilt het beste voor je kind…
Ook Thomas, haar tweelingbroer, heeft veel zorg nodig door zijn beperkingen…we staan dus 24/7 in de zorgstand en er blijft weinig tijd over voor andere dingen…

Toch blijf ik mijn hobby plannen…bewust ruimte maken om mijn hoofd weer leeg te krijgen…de ene keer lukt het wat beter dan de andere keer.
Dit project had ik dus ook al een tijdje op de plank liggen…maar ik wilde het jullie echt laten zien en jullie hierin laten meedelen.
De afgelopen weken waren zwaar hier…vandaar afgelopen woensdag ook geen video…had er eenvoudig weg geen tijd voor…maar voelde mij ook niet zo lekker…
Ik hoop dat de antibiotica zijn werk doet en dat ik de komende week weer lekker aan de slag kan…
Sophie is dit weekend op de logeeropvang…even alle tijd voor Thomas en voor onszelf natuurlijk. Dus we hebben wel iets kunnen uitrusten…

2 antwoorden op “Travel Journal in Action style”

  1. Grote hardwerkende Lieve Patricia

    Wat is het toch een genot om jouw blog en video s te delen en te lezen..Echt zo leuk gemaakt zo goed uitgelegd. Echt Patricia ik weet hoe het met je is je he t het zeker niet makkelijk en o danke dat presteer je dit en ga je Gewoon door.
    Van mij krijg je een gemeende grote pluim

    Bedankt voor deze superhandige blog.

    Dag lieverd. Pas goed op.jezelf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *