Verjaardagskaart in art journal stijl

Het uiteindelijke resultaat

Vandaag laat ik zien dat je ook prima kaarten kunt maken met technieken die je gebruikt in je art journal. Ik ga een kaart maken in Dylusions stijl met producten van Dylusions. In de video op YouTube kun je precies zien hoe ik de kaart heb gemaakt en in de beschrijving van de video staat precies wat ik heb gebruikt aan materialen.

Hebben jullie dat soms ook….dat je ineens begint te twijfelen over hoe je iets moet afwerken…wat is mooier…wat juist niet…
Nou dat was dus precies wat ik met deze kaart had…ik wist het gewoon even niet…het begon al met het kiezen van de basiskaart…uiteindelijk toch een keuze daarin gemaakt…maar toen kwam de afwerking van een stempelafdrukje erop of niet…
Ik heb zelfs jullie allemaal ingeschakeld om mij te adviseren…uiteindelijk heb ik dus gekozen voor de bovenstaande kaart mét bloem.

het resultaat aan het einde van de video…

Hierboven zie je de kaart zoals die was nadat ik alles gefilmd had. Ik heb hem vervolgens weggelegd omdat ik er echt even over moest nadenken…de volgende dag heb ik toch een stempelafdrukje gepakt en deze heb ik ingekleurd met mijn Zig markers.
Ik heb het al eens uitgelegd met mijn creatief dagboekje over warme kleuren en koele kleuren en hoe ze elkaar kunnen versterken. Ook het zwart en wit toevoegen aan een pagina…ook daarmee versterk je de andere kleuren. Het moest ook een kaart in Dylusions stijl worden…echt allemaal net zoals ik een art journal pagina zou maken in Dylusions stijl.

Uiteindelijk heb ik er dus toch nog voor gekozen om de bloem te gebruiken…ik heb hem wat verkleind door de bloem “van de pagina af te laten lopen”…het restant heb ik eraf geknipt.
Nu leek de bloem niet zo groot meer…maar de kaart leek ook gelijk niet zo kaal meer…het miste echt iets. Nu is dit alles ook wel een beetje mijn werkwijze…ik heb altijd wel een art journal pagina die nog niet af is…of waar nog wat bij kan en moet…
Met een kaart is dat meestal wel anders natuurlijk…je maakt een kaart…stuurt hem op….en dan kun je er ook niets meer aan doen….weg is weg…
Daarom vind ik het maken van art journal pagina’s ook zo fijn…ik maak het voor mijzelf…kan er altijd nog wat aan toevoegen als ik dat wil…heb het altijd om mij heen liggen en kan het dus pakken als ik daar zin in heb.

Maar ik ga de komende tijd wel meer kaarten laten zien…je hebt natuurlijk nog veel meer stijlen van art journal pagina’s. Ik ga weer nadenken over leuke Kerstkaarten…dus nog genoeg te doen. Ook gaan er vast nog leuke nieuwe artikelen uitkomen waar je weer prachtige dingen mee kan doen. Zo is er altijd wel een uitdaging te bedenken om weer creatief bezig te zijn.

Vandaag is het niet zo warm meer…op zolder is het ook afgekoeld gelukkig…het was bijna niet te doen het filmen daar…en dan is het nog niet eens zo vreselijk warm geweest. We hadden ons vakantiegeld al flink laten rollen door de voor en achtertuin aan te pakken… nu hebben we nog een investering gedaan voor zolder…een mobiele airco…maar we gaan ook het zolder eens goed aanpakken….maar dat doen we volgend jaar…er moet een nieuw dakraam in…en dan gaan we het ook maar gelijk goed aanpakken…het blijft immers toch wel mijn werkruimte…mijn plekje waar ik mij heerlijk kan terug trekken….

Ik hoop dat ik door de airco het zomer kan blijven door filmen….maar vooral ook fijn mijn dingen door kan doen…zeker nu ik mij weer wat beter voel…dan jeuken mijn vingers toch wel heel erg hoor…maar we zien het wel…nog even en de kinderen zijn al weer 6 weken thuis…dan is het maar de vraag hoeveel ik op zolder kan zitten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *