Visitekaartjes maken

Visite kaartjes kun je gemakkelijk zelf maken

Vandaag laat ik zien hoe je gemakkelijk zelf visitekaartjes kunt maken. Het is heel leuk om ze te maken en je laat gelijk zien wat je in huis hebt. Ik heb de kaartjes in mixed media stijl gemaakt, maar gebruik technieken die jij veel gebruikt en leuk vindt om te doen.
Ik heb de kaartjes gemaakt voor de Art Specially in Nijkerk, een hele gave beurs waarover straks meer in deze post.

Ik ga een heel stel van deze kaartjes maken…hoe leuk is het om deze weg te geven aan mensen en gelijk een goede indruk achter te laten.
Ik heb er nu een serie gemaakt in bruin/teal kleuren combinatie, maar ik ga nog veel meer van deze kaartjes maken en dan ga ik ook andere kleuren gebruiken. Deze laat ik nog wel zien op mijn blog…jullie weten dan in ieder geval hoe ik ze heb gemaakt.

De kaartjes van wat dichterbij….

Ik ben begonnen met stukjes zwart karton op maat te snijden. Op Google heb ik opgezocht wat de standaard maten zijn voor een visitekaartje en ik kwam uit op een formaat van 8,5 x 5,5 cm. Dit zijn dus mijn basiskaartjes.
Aan de achterzijde heb ik met de computer in Paint.net (een speciaal en gratis programma voor bewerken van afbeeldingen) kaartjes gemaakt waarop ik mijn gegevens heb geschreven. Vervolgens heb ik die afbeelding in Word geplakt en zo per 10 kaartjes geprint op 1 vel. Misschien heel omslachtig…maar ik ben niet van de computer generatie en heb alles zelf moeten uitvinden… 🙂

Voor de voorkant heb ik dus soort van oplegkaartjes gemaakt van aquarelpapier. Ik ben begonnen op een groot vel A4 formaat, 300 grams. Ik heb een goedkoop blok van Canson op de kop weten te tikken…die ging uit het assortiment…maar daar kan ik mooie dingen mee doen…
Ik heb eerst wat kleur aangebracht op het vel papier en verder bewerkt met spray en verf. Vervolgens nadat het goed droog was heb ik het in kleine kaartjes gesneden.

Mixed media op klein formaat….

Die kleine kaartjes ben ik verder gaan bewerken met stempels, Expanding Mousse van Nuvo en Inka Gold. Daarna heb ik ze gelijmd op de zwarte kaartjes. Om krom trekken te voorkomen heb ik ze elke keer eventjes onder een stapeltje acrylblokken gelegd zodat ze even onder druk kwamen te liggen. De lijm droogt snel en daarna trekken de kaartjes ook niet meer krom.

Zo zie je maar…je maakt snel hele leuke visitekaartjes die super origineel zijn. Nu heb ik mixed media technieken gebruikt…maar gebruik gewoon de technieken die jij het fijnst vindt om te gebruiken…maak het je eigen…het zijn jouw eigen visitekaartjes immers…

De Art Specially…daar heb ik de kaartjes voor gemaakt…het is een hele leuke beurs op het gebied van stempelen en mixed media. Ik ga er een heel weekend naar toe, hieronder kun je de link vinden. De beurs is in Nijkerk en is niet al te groot, dat maakt het ook zo gezellig. Vorig jaar heb ik er mij gewoon 2 dagen kunnen vermaken en heb vooral heel veel gepraat met mensen die net zoals ik gek zijn op stempelen en mixed media. Je kunt er allerlei workshops volgen en veel zijn gratis…
Er is echt heel veel te zien en natuurlijk te koop…dus ik ga twee dagen struinen over de beurs. Ik neem mijn ATC kaartjes mee en die ga ik ruilen…er is een speciale plek waar je dat kunt doen. Je kunt er ook even heerlijk zitten om te prutsen aan je planner of journal…enne een tip…neem een scrubbie mee om in het toilet tussendoor je handen schoon te kunnen maken! Ik had er in ieder geval veel baat bij vorig jaar!

https://artspecially.nl/

Hierboven dus de link naar de website van de beurs….

Ik ga samen met mijn goede vriendin Agnes en we hebben een hotel in de buurt geboekt zodat we niet op en neer hoeven…we gaan zaterdags niet al te laat richting het hotel en gaan heerlijk een hapje eten…vroeg onder de wol zodat we de volgende dag weer heerlijk kunnen struinen over de beurs.
Dus één keer per jaar mag ik even een heerlijk weekend voor mijzelf…ben ik even geen mama van 2 lieve kinderen…kan ik echt even alles los laten en genieten…
Dus ga je naar de Art Specially op 14 of 15 maart en zie je mij lopen…spreek mij gerust aan! Vraag gerust om zo’n leuk visitekaartje…ruil jouw ATC’s met die van mij…
Ik zie vaak jullie namen voorbij komen…maar ik ken jullie niet allemaal persoonlijk…dus spreek mij daarom gerust aan…ik bijt niet en vind het alleen maar super gezellig om met jullie te kletsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *