Waterval Kerstkaart/mini album

Gemaakt met Action Designpapier

Vandaag laat ik een klein projectje zien, een leuk boekje die je ook als kaart kunt versturen. Het past gewoon in een standaard enveloppe en je kunt het dus gewoon opsturen naar iemand. Ik heb gewerkt met het designpapier van Craft Sensations wat je bij de Action kunt kopen. Het is toch wel mijn favoriete papier om mee te werken, het is lekker stevig en natuurlijk het is niet zo duur papier. Ook vind ik de blokken prachtig, heb er al vele scrapalbums mee gemaakt. Ik had nog een blok liggen van vorig jaar van de kerstcollectie en deze heb ik dus gebruikt.

In de video hierboven kun je precies zien hoe ik dit leuke boekje heb gemaakt en het is niet moeilijk om te maken. Ik zag zo’n boekje voorbij komen in één van mijn vele video’s die ik kijk op YouTube om inspiratie op te doen. Zoals gewoonlijk moet ik het weer aanpassen naar mijn eigen ideeën… ik kan mij namelijk nooit aan een patroon houden. Dat is iets wat ik altijd al heb gehad…ik heb vroeger veel kleding gemaakt…voor mijzelf en natuurlijk ook voor de kinderen…ook dan moest ik patronen aanpassen…werkwijzen veranderen…dat zit gewoon in mij…kan er niets aan doen.

Ook dit boekje heb ik dus aangepast…als eerste heb ik het omgerekend naar cm maten omdat we die in Nederland nu eenmaal veel gebruiken en de meesten dat beter begrijpen dan de inch maten waarin het oorspronkelijk was gemaakt.

Binnenzijde van het boekje met een pocket voor een cadeaukaart

Ik ga hieronder de maten allemaal nog wel even noemen zodat je het weer terug kunt lezen en je alle maten bij de hand hebt. Ik heb scortape gebruikt om de pagina’s te lijmen, dit is hele sterke tape en laat niet meer los. Je kunt ook die rode tape gebruiken, die is ook sterk. Ik heb de 1/8 inch gebruikt, dat kun je vergelijken met de 3 mm.

Snijdt het designpapier (3 vel enkelzijdig bedrukt of 2 vel dubbelzijdig bedrukt) in stroken van 10 cm

Kaft: 27,8 cm x 10 cm (rillen op 12 cm en 12,8 cm) (of 15 en 15,8 cm vanaf de achterzijde)

Pagina’s:
1. Designpapierstrook snijden op 15 cm, aan linkerzijde plakstrookje rillen op 0,5 cm
2. Designpapierstrook snijden op 14,5 cm,  aan linkerzijde plakstrookje rillen op 0,5 cm
3. Designpapierstrook snijden op 14 cm,  aan linkerzijde plakstrookje rillen op 0,5 cm
4. Designpapierstrook snijden op 13,5 cm,  aan linkerzijde plakstrookje rillen op 0,5 cm
5. Designpapierstrook snijden op 13 cm,  aan linkerzijde plakstrookje rillen op 0,5 cm

Mat voor achterzijde papier (is niet nodig bij dubbelzijdig geprint designpapier) (b x h)
14 x 9,5 cm
13,5 x 9,5 cm
13 x 9,5 cm
12,5 x 9,5 cm
12 x 9,5 cm
14,5 x 9,5 cm
11,5 x 9,5 cm

Ik hoop dat jullie dit een leuk klein projectje vinden en er ook zelf jullie eigen draai aan gaan geven. Ik laat bewust alleen de basis zien zodat jullie hem kunnen pimpen naar eigen idee. Mijn bedoeling is ook om eerst een aantal van deze boekjes te maken en deze later in één keer allemaal af te werken. Ik ga de boekjes maken voor onze hulptroepen zoals ik ze altijd noem. Vanwege de kinderen komen er altijd veel mensen over de vloer hier. Begeleiders en begeleidsters van de Twentse Zorgcentra die de kinderen begeleiden zodat ik even een adempauze kan nemen…even de druk eraf kunnen halen zodat ik niet 24/7 aan het zorgen ben. Elk jaar voor de Kerst krijgen ze een zelfgemaakt iets van mij als blijk van waardering. Tuurlijk worden ze er voor betaald…maar wij hebben mensen om ons heen met een zorghart die vaak een stapje meer zetten dan nodig. Die onze situatie begrijpen.

Deze week is weer een beetje een rare week…Sophie is ziek thuis…ze voelt zich helemaal niet lekker en valt elke keer in slaap. Dus even een weekje rust…even op adem komen….kan ze volgende week weer naar school. Ach en als ze weer slaapt kan ik rustig even aan de eettafel zitten en wat tekenen of doodlen in mijn zwarte journal of een mandala tekenen in mijn tekenboekje.

2 antwoorden op “Waterval Kerstkaart/mini album”

 1. Beterschap met Sophie, en jij bedankt voor de goedecuitleg van het boekje.
  Zodra ik fut heb ga ik het zeker maken voor mijn vriendin met foto’s erin van haar hond!
  Met mij wil het nu niet zo erg ben daarom ook op de facebook groep niet erg actief, ik moet weer even op adem komen, na de vakantie maar dat snap jij vast wel!!

  Liefs van Paola

  1. Ohh Paola ik snap het helemaal…het is altijd weer volop aan het werk na zo’n vakantie.
   Ik begin nu pas weer een beetje in het ritme te komen…gewoon rustig aan doen…het komt vanzelf wel weer.
   Per dag bekijken en niet te veel vooruit plannen…loopt toch altijd anders als gedacht. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *