We gaan weer beginnen….

Zomaar een pagina uit mijn creatieve dagboekje

De titel zegt het al…ik ga weer een beetje beginnen met video’s op mijn YouTube kanaal…niet te gek…maar het gaan korte video’s worden waarin ik uitleg hoe je zelf zo’n creatief dagboekje kunt maken en wat je er allemaal in kunt verwerken. Ik heb vanaf begin april elke dag naar de video’s van Dyan Reaveley gekeken en heb daar zoveel inspiratie aan opgedaan…het gaf mij echt de kracht om zelf ook weer aan de freubel te gaan.

Na aanleiding van mijn vorige video en mijn berichten op dit blog en andere social media kanalen kreeg ik heel veel vragen en reacties. Daar wil ik nu iets mee gaan doen en zo kan ik gelijk alles weer opstarten. Ik ga korte video’s maken over hoe je zelf aan de slag kunt…hoe begin je….en wat kun je er dan mee doen….al die vragen ga ik beantwoorden in deze en komende video’s.

Ik wil korte video’s gaan maken waarin ik elke keer een stukje behandel…ik heb alleen geen vaste dagen dat ik deze video’s ga uploaden…ik zie het wel…ik wil er voor mijzelf nog geen druk achter zetten…ben immers nog lang niet hersteld. Volgende week gaan de kinderen weer naar school en dan heb ik wel meer ruimte voor mijzelf, maar ook dan zal ik ook moeten rusten omdat de kinderen klaar maken voor school een beste belasting zal zijn voor mij. Maar ik kan dan ook rust pakken…al die dingen die al weken zijn blijven liggen kunnen ook nog wel een paar weken blijven liggen…

Gerwin heeft straks in juli al weer vakantie en we gaan toch niet weg…we zouden eigenlijk deze week weg zijn…hadden een Moederdag arrangement geboekt in het vakantiehuis van het Ronald McDonald kinderfonds…onze jaarlijkse “vakantie”…”vakantie” staat tussen aanhalingstekens omdat het natuurlijk net zo hard werken is als thuis…we zijn alleen in een andere omgeving…ook is er volop begrip voor onze situatie en zijn we niet anders dan anderen wat ook heel fijn is. Even niets hoeven uitleggen…geen rare blikken van mensen die onze kinderen maar raar en lastig vinden….praten met andere ouders…lieve vrijwilligers die je het naar je zin proberen te maken…die je altijd willen helpen en ook gelijk snappen wat je bedoelt…die naar je toekomen als Sophie het even heel lastig heeft…dan zeggen ze ga maar even met haar snoezelen…en daar knapt ze inderdaad altijd van op…of in het speciale aangepaste bad…als de kinderen ontspannen zijn ben je dat zelf ook.

Ik merk nu ook heel erg dat ik weer toe ben aan ontspanning voor mijzelf…het is best pittig de kinderen 24/7 thuis…geen ondersteuning en dan nog ziek worden ook…ik wil dus weer voor mijzelf aan de slag…wil weer anderen…jullie dus…leren hoe je dingen kunt doen…hoe je zelf creatief bezig kunt zijn op een hele gemakkelijke manier.

Nou dat is dus wat ik jullie de komende tijd ga laten zien…eerst een soort basisboekje maken en daarna het boekje vullen met een dagelijks iets. Ik ga het bewust heel simpel houden zodat iedereen dit kan…want het hoeft niet zo uitgebreid…
Heb je niet veel tijd…dan maak je toch snelle pagina’s…of je maakt om de dag 2 snelle pagina’s…gebruik ook vooral de materialen die jij thuis hebt…ik laat dat namelijk ook zien…tuurlijk de video’s van Dyan zijn er vooral op gericht dat je met haar producten werkt…zij moet immers ook brood op de plank…maar ik ga dus echt alternatieven laten zien waarmee jij ook ongeveer hetzelfde resultaat kunt bereiken.

Wat ik vooral van Dyan leer is dat je je niet zo druk moet maken om het eind resultaat…vaak denk je ergens halverwege dat wordt nooit iets…maar dan moet je juist doorgaan! Slikken en doorgaan…en later zal je echt zien dat het resultaat echt niet zo slecht is hoor!
Maar ook al is het resultaat niet zo mooi als jij het je van te voren bedacht hebt…dan moet je denken…volgende keer beter. Het geeft niet! Echt!

Ik roep het veel vaker naar jullie…maar vooral ook vaak naar mijzelf…ik kan soms ook echt nadenken over dingen…dat is juist niet goed…pagina’s die ik maak terwijl ik lekker in een flow zit worden vaak veel mooier dan pagina’s die ik van te voren helemaal heb uitgedacht.
Niet doen dus! Gemakkelijk kletsen hé…maar jullie zullen het gaan zien de komende weken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *