Workshop Dyan Reaveley

Twee van de 4 gemaakte pagina’s in mijn jumpstart journal.

Afgelopen zondag heb ik meegedaan met een live workshop van Dyan Reaveley, wat heb ik genoten. Hoewel het best pittig was…4 pagina’s…maar wat heb ik gelachen…
Ik heb ook zoveel geleerd en het was ook best even eng om te snijden in mijn dure jumpstart journal…maar ik ben super tevreden over het eind resultaat.

Soms moet je improviseren….

Toen ik begon aan de workshop had ik nog niet alle materialen, er was en is nog steeds iets onderweg…het zwerft ergens bij de post…deze werken niet zo snel helaas…heb de indruk dat er veel post blijft liggen…dat van mij zwerft al een week… Ik moest dus wat gaan improviseren. Zo had ik de stempels met de swirls en de bloemen nog niet…deze heb ik dus zelf maar (na)getekend. Dat heb ik ook later na de workshop in alle rust gedaan, eerst met potlood alles opzetten. Later met Posca en Pigma pen verder uitgewerkt.

Bloemen en swirls zelf getekend

Om te beginnen moet je via Etsy een linkje kopen om mee te doen met de workshop via een besloten Facebook groep voor iets meer dan 14 euro. Je moet je daarna aanmelden en wordt dan toegelaten tot de groep als je betaald hebt tenminste.
Je kunt live mee kijken of later onbeperkt terug kijken…en vooral dat later terug kijken is erg prettig. Ik vond het tempo best hoog en je moet wel wat ervaring hebben in het maken van art journals. Ik ben nog steeds niet helemaal fit en ik ben op het laatst ook gestopt en heb alleen gekeken…je kon toch niet alle 4 de pagina’s afkrijgen. De workshop duurde maar liefst 3 uur…maar wel 3 uur lang veel gezelligheid.

Frame getekend met het journal block

Ik heb gewerkt in een jumpstart journal van Dylusions, dat is een art journal album die al voorzien is van achtergronden die al klaar zijn. De helft van de pagina’s zijn nog wit en de andere helft zijn dus al gedeeltelijk klaar. Dat is eigenlijk heel mooi…je hebt al een voorbeeld van hoe Dyan de achtergronden maakt.
We hebben leren tekenen met het journal block van Dylusions, deze heb ik zelf al heel erg lang, maar nu kan ik er optimaal gebruik van maken. De pagina hierboven is dus gemaakt op een “witte” pagina, ik heb gekleurd met mijn Zig markers. De bloemen zijn DieCuts van Dylusions. Ik merk dat alles van Dylusions in trek is…het gaat hard bij de (web)winkels met alle producten van Dylusions.

Deze achtergrond was al helemaal klaar…

Heel erg handig zijn dus de achtergronden die al klaar zijn om verder te bewerken…op de bovenstaande pagina heb ik dus alleen het kader wat benadrukt met een Posca marker. Ik heb de dunne Posca markers hiervoor gebruikt in het wit en zwart…de zwarte heb ik het meest gebruikt…hieronder een link naar deze marker…
De tekst komt van Dylusions, dit zijn stickervellen met heel veel teksten erop die veel humor bevatten. Tenminste ik kan er om lachen…je moet het gewoon met een knipoog zien allemaal.

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-zwart?tracking=5d4f2527c9a03

De eerste pagina die we hebben gemaakt….

Hierboven was de eerste pagina die we moesten maken…deze pagina is gemaakt op een witte pagina en we moesten dus eerst zelf de achtergrond maken.
Je mocht zelf de kleuren uitkiezen die jij mooi vond…ik heb gekozen voor Bubblegum Pink, Crushed Grape en Rose Quartz…hieronder weer een link waar je het kunt kopen.

https://www.hobbyshop-online.nl/dylusions-paint-flip-cap-bottle-bubblegum-pink-29ml?tracking=5d4f2527c9a03

Ik gebruik tegenwoordig de flip cap bottles met verf…dit zijn kleine handige flesjes met dezelfde verf als in die grote potten. Het nadeel met die grote potten was dat de verf indroogde en op een gegeven moment niet fijn meer was om mee te werken…met die flesjes gebeurt dat niet…dus dat is heel fijn.
Trouwens een tip voor die ingedroogde verf kreeg ik nog…moet het nog wel uit gaan proberen…je moest er pouring medium aan toevoegen om het weer vloeibaarder te maken…dat vond ik wel een hele goede tip…maar ik moet het dus nog proberen of dat lukt…
Volgende week gaan de kinderen weer naar school en dan ga ik dat eens op mijn gemakje uitproberen…

Aankomende zondag is er weer een online workshop van Dyan…deze heb ik ook gekocht via Etsy…ga hem alleen deze keer niet live meedoen. Het is immers moederdag en ik wil mijn kinderen niet om half 7 al op bed leggen…
Mijn man heeft late dienst…ik ben dus alleen met de kinderen…ik ga dus kijken zodra de kinderen op bed liggen en blijf dan gewoon beneden en kijk via mijn tablet…dan hoop ik dat de kinderen zonder problemen inslapen zodat ik niet elke keer naar boven hoef om naar 1 van de kinderen te gaan…
Ze hebben nu nog vakantie…maar volgende week beginnen de basisscholen weer…ze vallen hier beide nog net onder….Thomas doet groep 8 op de Mytyl school…Sophie gaat naar een heel klein speciaal schooltje…en dat wordt nog best een uitdaging.
Normaal maken ze bij Sophie gebruik van de faciliteiten van het zorgcentrum, maar dat is nog steeds hermetisch afgesloten….ze mogen alleen vanaf de ingang naar school lopen en aan het eind van de dag weer terug. Dus geen boerderij, gymzaal, softplay en zwembad…dit is ook allemaal gesloten. Gelukkig hebben ze sinds de afgelopen grote vakantie een leuk speelplein waar ze toch nog buiten kunnen spelen in een veilige omgeving.
Voor Thomas zal er denk ik niet zo heel veel veranderen…al zullen er wel veel minder kinderen zijn dan normaal omdat het voortgezet onderwijs nog niet opgestart mag worden.

Wil je trouwens nog meedoen aan een workshop van Dyan Reaveley? Dan zal ik hieronder nog even een link plaatsen naar haar verkoop kanaal op Etsy… Je kunt hier heel gemakkelijk betalen via iDeal of PayPall…Het kan wel even duren voordat je antwoord krijgt van de dochter van Dyan…ze doet haar best om iedereen zo snel mogelijk te berichten…maar ze heeft natuurlijk ook een eigen leven wat doorgaat…
Het is wel super bijzonder hoor om met mensen van over de hele wereld tegelijk aan het freubelen te zijn…de één zat aan het ontbijt en de ander aan de nootjes en snacks… Voor Nederland zijn de meeste workshops om 19:00 uur Nederlandse tijd, 18:00 uur Engelse tijd…en ze duren wel 3 uur!

https://www.etsy.com/nl/shop/DyanReaveleyArt?ref=simple-shop-header-name&listing_id=783641092

Je kunt hier ook alle oude workshops kopen, die zijn nog gewoon te bekijken via Facebook voor onbepaalde tijd. Ook kun je hier je zelfgemaakte pagina’s laten zien die je gemaakt hebt naar aanleiding van de workshops. Maar dat hoeft natuurlijk niet…je doet dit echt voor jezelf en het is een leerproces…het geeft ook niet als je pagina heel anders is geworden.

Wanner ik weer video’s ga maken weet ik nog niet…ben nog lang niet de oude…maar ik ben dus voor mijzelf weer aan de freubel…de volgende stap zijn weer de video’s.
Ik moet even afwachten hoe het volgende week gaat als de scholen weer beginnen…er is namelijk nog geen ondersteuning thuis, dus alles komt op mijn schouders…
Dus geen idee hoe dat gaat straks….daarom nog even afwachten voordat ik weer video’s ga maken….

2 antwoorden op “Workshop Dyan Reaveley”

  1. Wat fijn patricia dat je weer gedeeltelijk mee hebt kunnen doen!
    Het ziet er allemaal prachtig uit…

    Liefs Paola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *