Zelf collage papier maken

Zelf je eigen collage papier maken is echt niet moeilijk.

Ik leg het in de video al uit…ik maak mijn eigen collage papier die ik weer kan toepassen in bijvoorbeeld mijn art journal pagina’s. Ik gebruik het liefst tissuepapier hiervoor of patroontekenpapier. Dat laatste is iets wat ik altijd in huis heb en dus ook het vaakst hiervoor gebruik.

Natuurlijk kun je voor dit bedrukken ook prima je gellplate gebruiken, maar niet iedereen heeft een gellplate. Vandaar dat ik in de video ook laat zien hoe je dit zonder Gellplate kunt maken. Ik vind het heerlijk om met mijn vingers in de verf te zitten en dit is dan ook pure ontspanning voor mij. Tuurlijk kun je als je dat helemaal niets vindt ook met een penseel werken…maar ik heb gewoon het meeste controle met mijn vingers…hoewel je hier natuurlijk helemaal niet over hoeft na te denken…je kunt het hier juist allemaal los laten.

Ik maak dit papier ook als ik bijvoorbeeld maar een half uurtje heb om iets te doen…gewoon even je hoofd leeg maken. Je kunt er ook vele dingen voor gebruiken wat je zelf thuis hebt.
Kijk dus gewoon eens eerst wat je thuis hebt aan stencils, stempels, verf, enz… Je moet dit ook niet als 1 geheel gaan zien…je scheurt het immers in stukjes als je het gaat gebruiken voor een collage.

Ik heb er een Tag van gemaakt die ik ook laat zien in de video…ik ga nog een keer laten zien hoe je dit ook kunt maken…daarover later meer…
Het was een super drukke week met veel rennen en vliegen…volgende week gaat ook zo’n week worden, maar ik hoop toch nog even naar mijn zolder te kunnen af en toe om even de druk van de ketel te halen.

Ook ben ik achter de schermen druk bezig met het ontwikkelen van meerdere dingen…veel video’s komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Daar gaat een hele fase aan vooraf. Moet het eerst allemaal uitproberen…veranderingen aanbrengen…een weer uitproberen…net zo lang tot ik tevreden ben. Daarna alles filmen…monteren…enz…daar gaat gewoon heel wat tijd in zitten. Op zich vind ik dat uitproberen heel erg leuk…het filmen ook…en ach…de rest hoort er gewoon bij. Wat ik ook leuk vind is nádat alles online is gekomen…de reacties…de vragen…de interactie met de mensen…daar kan ik ook van genieten. Mijn groep op Facebook…elke dag weer nakijken of er nog berichten zijn…nieuwe leden…ook dat is super leuk om te doen.
Kortom ik heb er inmiddels een baan bij gekregen, maar wel een hele leuke baan…hahaha en dan zijn er ook nog mensen die denken dat ik in een zwart gat kom als Sophie niet meer thuis zou wonen…dat zijn mensen die geen idee hebben wat ik er allemaal naast doe. Op zich is de verzorging en de zorg regelen om mijn kinderen heen al meer dan een fulltime job, maar mijn creatieve uitspattingen zijn mijn uitlaatklep. Daar kan ik mijn hoofd weer mee leeg maken, maar nu moet ik elke keer op de rem trappen omdat ik niet te veel kan doen…straks als Sophie niet meer thuis woont hoeft dat niet meer.

Dat is ook iets waar ik echt naar uitkijk…en dat klinkt misschien heel erg raar, maar wij hebben al lang geaccepteerd dat het beter is dat Sophie naar een zorgcentrum gaat wonen…waar ze in een veilige omgeving zit en vrij contact kan maken met kinderen van haar niveau. Want ook zij heeft de behoefte om vriendschappen te maken, maar dat kan ze hier niet. Hier wordt ze door andere kinderen uitgelachen, uitgescholden voor gek…kinderen zijn hard naar elkaar en sommige volwassenen nog veel erger. Dat verandert ook niet…het is nu eenmaal zo. Op de Losserhof kent iedereen haar en praat ze met iedereen, ze fleurt daar helemaal op…wie zijn wij dan om te zeggen dat ze hier moet blijven wonen. Ook al had je het als moeder natuurlijk liever anders gehad…als je dan eindelijk zwanger bent dan heb je een bepaald beeld. Dat beeld hebben wij elke keer moeten bijstellen en uiteindelijk zijn we er ook helemaal mee gestopt om een bepaald beeld te vormen. Dat is ook liefde voor je kinderen! Je kind laten zijn wie het is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *