Zelf je eigen design papier printen

Prachtige design paper die je zo kunt downloaden.

Zeker als je met een klein budget moet werken is het zelf printen van je design papier een uitkomst. Op internet kun je vele gratis designpapier scrapvellen gratis downloaden voor eigen gebruik. Je moet wel even goed zoeken en ook een beetje oppassen. Vaak staan de sites vol met reclame, dus kijk goed uit waar je klikt!
Lees ook eerst de voorwaarden voor gebruik, dat is elke keer weer anders. Meestal mag je ze gewoon gebruiken voor eigen gebruik. Maar vaak mag je de gemaakte projecten ook gewoon verkopen…alleen het papier mag je dan niet printen en verkopen… Maar zoals ik al zei…het is overal weer anders, dus lees het eerst goed na wat je er mee mag doen. Ook is het wel zo netjes om diegene even te bedanken voor het mooie papier. De meeste sites zijn in het Engels…maar zoals ik al zei…pas gewoon een beetje op wat je doet…er zit gewoon ook veel rommel tussen.

Ik sla de afbeeldingen op in een speciale map op mijn computer zodat ik ze gemakkelijk weer kan vinden. Soms bewerk ik de afbeeldingen eerst in Word…ben niet super handig met de computer…ben niet van die generatie die er groot mee is geworden…maar ik red mij er aardig mee….
Printen doe ik op verschillend papier…het is maar net waar ik het voor nodig ben. Ik heb een Brother printer en daar kan ook redelijk dik papier in (200 grams)

Mijn printer (Brother DCP-J715w) is al een oudje…maar doet het nog prima…heb hem destijds gekocht voor de webwinkel om mijn facturen mee te printen. Mijn broer(tje), hij is wel van die computer generatie, zei dat het een goede printer was en ik ben er nog steeds heel blij mee dat ik deze toen heb gekocht.
Inkt kun je tegenwoordig al heel goedkoop online kopen…er gaan gewoon goedkope cartridges in. Ik kan ze per kleur wisselen en heb altijd wel nieuwe op voorraad.

Hieronder geef ik jullie 2 linken die waar je prachtig papier kunt downloaden, ze zijn in het Engels. Let dus goed op waar je klikt…lees alles rustig door voor je ergens op klikt…
Ik weet het is moeilijk als je al dat prachtige papier ziet…maar bewaar je rust… 🙂

https://www.freeprettythingsforyou.com/

http://www.lianascrap.com/

Ik weet zeker dat jullie hier ook prachtige design papiertjes kunnen vinden om zelf uit te printen op je eigen papier.
Mijn printer kan alleen A4 papier en kleiner printen…als je het papier op groter formaat wil zou je eens bij een drukker moeten gaan vragen of ze het daar op een groter formaat papier kunnen printen. Misschien kun je de afbeeldingen op een USB stickje zetten en dan meenemen…
Ik print mijn papier gewoon op A4 papier, voor de grotere formaten gebruik ik gewoon gekocht papier. Bij de Action kun je goedkoop papier kopen in die grote blokken…
Maar natuurlijk kun je ook andere merken papier kopen…het is maar wat jij mooi vindt en wat je kunt besteden aan mooie papiertjes….

2 antwoorden op “Zelf je eigen design papier printen”

 1. Hallo Patricia, ik vind je video’s geweldig er zit bijna wel altijd iets voor mij bij wat ik kan gebruiken.Je koopt bij alieexpress maar kan dat ook met euro’s?.Vriendelijke groet Rina

  1. Hallo Rina, Ik heb een app op mijn tablet van AliExpress en die is in het Nederlands. De bedragen zijn dus in Euro’s.
   Tegenwoordig kun je bij AliExpress ook betalen met Klarna, dus achteraf…en het werkt gewoon goed.
   Niet alles komt altijd aan, maar ik heb bijna altijd nog het geld terug gekregen. Soms moet je ook lang wachten, maar niet altijd.
   Ik koop er niet alles hoor! Sommige dingen zijn echt veel duurder…dus wel even goed opletten wat je koopt daar…
   Ook de kwaliteit laat wel eens te wensen over, maar als het ook zo goedkoop is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *