Zendala’s

Een variant op een Mandala…de Zendala

Vandaag heb ik nog een leuke video voor jullie…nog een variant op de Mandala…de Zendala. Deze is echt niet moeilijk te maken en je kunt oefenen met je patroontjes…dus lukt het jou niet zo goed om een Mandala te tekenen…ga dan eerst hier mee aan de slag.

Ik heb bij ons in Oldenzaal bij de bieb al heel vaak hetzelfde boek geleend…Zendala’s ontwerpen en inkleuren. Niet zo zeer voor de Zendala’s, maar voor de patroontjes die erin stonden en die ik weer kon gebruiken voor mijn Mandala’s en flower doodles. Nu was ik een aantal weken terug bij de Kringloop om oude boeken te kopen voor collages en toen kwam ik het boek tegen voor slechts 95 cent…

Die kon ik niet laten liggen natuurlijk…dus snel het boek gepakt voor een ander het zou doen…het is altijd best druk bij de kringloop… Ik heb het boek ook gevonden bij Bol.com…voor diegene die het boek ook wil kopen…hieronder de link… Het boek staat vol voorbeelden en heel veel patroon ideetjes om je vlakjes op te vullen. Ook staan er nog weer andere manieren om Zendala’s te tekenen…ook daar kun je dus weer mee gaan variëren.

Boek Bol.com

Maar je zou het dus ook kunnen proberen te lenen bij de bieb… Het boek is van Beika Kruid en heet Zendala’s ontwerpen en kleuren. Het ISBN nummer is 978-94-6015-051-7.

Een Zendala is een combinatie tussen Zentangle en Mandala en is niet zo heel moeilijk om te maken…ik laat het in de video zien en vertel ook gelijk hoe je het niet moet doen!
Ik had de cirkeltjes eerst veel te klein getekend…dan moet je zoveel opvullen met verschillende patroontjes…dus je moet de cirkeltjes wat groter maken. Ook moet je soort van bibberlijntjes tekenen, dan is het gelijk was losser.

Mijn Zandala van wat dichterbij…

Ook een Zandala kun je inkleuren mocht je dat leuk vinden…natuurlijk kun je hem ook zwart/wit houden. Persoonlijk vind ik dat ook wel erg mooi moet ik zeggen.

Het tekenen van een Zendala is net weer even iets anders en ook leuk om te doen…het maakt mijn hoofd leeg en geeft ontspanning. Ook wel nodig nu ons huis is veranderd in een ziekenboeg. We hebben dus allemaal corona…gelijk dus een antwoord op de vraag of je het weer kunt krijgen…ja dus…mijn huisarts had er altijd al en hard hoofd in en waarschuwde mij altijd. Hoewel ook ik echt wel ziek ben…ben ik toch niet zo ziek als van het voorjaar…

Gerwin, mijn man knapt weer heel iets op…maar het houdt gewoon niet over….Thomas is flink ziek en Sophie heeft sinds gisteren ook echte klachten. Sophie is niet getest…dat willen we haar niet aandoen. De GGD kan hier wel thuis komen, dat doen ze bij mensen/kinderen met een forse beperking, maar het blijft traumatisch zo’n test…dus we zien er heel bewust van af…wat voegt het ook toe. Bedoel…we hebben nu 3 positieve testen…

Ik ben dus ook zeker de komende tijd af en toe echt even tijd voor mijzelf nodig om alle ballen hier thuis hoog te houden. Dan sluip ik naar mijn zolder…ga daar even heerlijk zitten prutsen…mijn telefoon in de vliegtuigstand zodat ik niet gestoord wordt en ik kan af en toe gelijk even mijn camera aanzetten. Ik ga gewoon wat kortere video’s maken waarin ik bijvoorbeeld 1 techniekje laat zien…niet meer van die complete projecten waar ik een hele middag bijvoorbeeld mee bezig ben.

Wij mogen ons huis even niet uit…maar ik heb zo het idee dat straks niemand dat nog meer mag…de besmettingen blijven maar oplopen…het is best eng…je doet zo je best en toch loop je het op. Je hebt geen idee waar…maar zit wel met de ellende.
Voor mij wel even af en toe de tijd om mij even terug te trekken…bestellingen voor nieuwe hobbyspullen kan ik gewoon online doen…hoef ik de deur niet voor uit.
De postbode zet het netjes boven op de drempelhulp bij de voordeur en staat van een afstandje te wachten tot we het naar binnen halen. Appie brengt de boodschappen…ook daar hebben we onze weg al in gevonden. Apotheek brengt ook alle medicijnen…toch ook wel makkelijk hoor…geen gesleep met al die medicijnen voor het hele gezin en luiers voor Sophie. Er gaat nogal een hoeveelheid door hier…de kinderen hebben veel medicatie en ikzelf ook…
Toch is dit natuurlijk niet de weg…ik hoop dat ook dat het hele corona gebeuren snel de wereld uit is…dit is schadelijk voor iedereen! Maar toch…we blijven positief…zoals altijd…niet klagen maar dragen…en gewoon weer door. Je maakt het je op die manier een stuk gemakkelijker en dragelijker voor jezelf én een ander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *